fbpx

Uusi matkailuyrittäjän kansainvälistymisopas on ilmestynyt

Matkailuyrittäjän-Kansainvälistymisopas-Kansainvälistymiskirteerit-VisitFinland-päivitetty-opasVisit Finlandin Matkailuyrittäjän kansainvälistymisopas on ilmestynyt uusimmilla matkailumarkkinoinnin ajankohtaisilla aihealueilla täydennettynä.  Jatkuvasti kehittyvät kansainväliset matkailumarkkinat vaativat tarjonnan kehittämistä ja oikeiden valintojen tekemistä niin tuotteistuksessa, jakelutievalinnoissa kuin kuluttajamarkkinoinnissa.

Oppaan uusitun version kirjoittajina ovat toimineet Kirsi Mikkola Sähköinen Liiketoiminta Suomi Oy  ja  Suvi Ahola, Greta Tanskanen ja Jan Badur,  Nordic Marketing GmbH ja Nordic Marketing Finland Oy:stä. Lisäksi Visit Finland kansainvälistymisoppaan sisältöihin ovat myötävaikuttaneet Visit Finlandin asiantuntijat.

Visit Finland matkailuyrityksen kansainvälistymisopas

Visit Finland matkailuyrityksen kansainvälistymisoppaassa on käsitelty 4P:n markkinointimixiä ja sen peruskilpailukeinoja. Liikkeelle lähdetään tuotteesta ja matkailupalvelujen tuotteistamisesta. Sitten paneuduttiin hinnoitteluun ja kansainvälisiin jakelukanaviin. Viimeistään tässä vaiheessa alkoi olla selvää, että matkailumarkkinoinnissa ”kaikki vaikuttaa kaikkeen”. Viimeisenä käsittelyssä markkinointiviestinnän osiossa esiteltiin BtoC- ja BtoB-markkinoinnin merkitystä, keinoja ja tapoja, jotka sulkevat ympyrän – ne nostavat tuotteen ja sen laadun kunnioitettavaan asemaan.

Lataa Visit Finland matkailuyrittäjän kansainvälistymisopas tästä

Suosittelumarkkinointi on keskiössä

Jos tuote on heikko, sitä on parannettava, jottei tieto huonosta laadusta tai palvelusta kiiri potentiaalisten asiakkaiden korviin. Jos tuote on hyvä ja pidetty, kannattaa aktiivisesti innostaa asiakkaita kirjoittamaan arvioita ja kokemuksia yhteisö- ja suosittelupalveluihin.  Kansainväliselle asiakkaalle on erityisen tärkeää saada kokea matka kokonaisvaltaisena kokemuksena, elämyksenä, jossa matkailutuotteen eri elementit toimivat yhteen yritysten toteuttamana yhteistyönä.

Tyytyväinen asiakas suosittelee tuotetta ja palveluntarjoajaa sosiaalisessa mediassa, jolloin toiset asiakkaat luottavat matkailijan antamiin arvioihin. Jopa hinta jää tuolloin kilpailutekijänä helposti suosituksen varjoon.

Matkailun markkinointi on murroksessa

Visit Finlandin matkailuyrittäjän kansainvälistymisopas tarjoaa matkailuyrittäjälle perustiedot tämän päivän matkailumarkkinoinnista kansainvälisille markkinoille pyrittäessä. Opas lähestyy markkinointia 4P-mallin avulla. Malli kattaa tuotteen (product), hinnoittelun (price), jakelukanavat (place) sekä markkinointiviestinnän (promotion). Opas käsittelee niin tuotteeseen ja hinnoitteluun liittyviä lainalaisuuksia kuin digitaalisen markkinoinnin haasteita ja mahdollisuuksia. Nopeasti kehittyvä jakelukanavien  digitalisaatio vaatii yrittäjältä uudenlaista osaamista. Koko kansainvälistymisen polku kuvataan yrityksen mahdollisuuksien ja haasteiden näkökulmasta.

Visit Finland matkailuyrittäjän kansainvälistymisopas tarjoaa konkreettiset ohjeet kansainvälistymiseen

VisitFinland-matkailuyrittäjän-kansainvälistymisopas-digitaalinen-jakelu-Kirsi-Mikkola

Visit Finlandin uusi matkailuyrittäjän kansainvälistymisoppaassa läpileikkaavana teemana on digitaalisuus

Visit Finlandin matkailuyrittäjän kansainvälistymisopas sisältää konkreettisia vinkkejä ja suosituksia yksittäisiin aiheisiin ja esimerkkejä toimivista tuotteista sekä paljon hyödyllisiä linkkejä lisäopiskeluun. Markkinointi on jatkuva prosessi ja digitaalinen maailma kehittyy nopeasti, jolloin linkit ja yhteystiedot lähteisiin saattavat vanhentua. Visit Finland pahoittelee linkkien mahdollista muuttumista ja toivo9, että yrityksen oppaaseen liittyvän sisällön e-learning  ympäristön avulla päivitettyä tietoa.

Oppaan on tuottanut Business Finland Oy

Visit Finland matkailuyrityksen kansainvälistymisoppaan on tuottanut Business Finland Oy. Oppaan aihealueesta luodaan e-learning ympäristö, joka avaa syvemmin ajankohtaisimpia teemoja ja sisältää useita oppimista tukevia harjoituksia. Sen avulla löytyy päivitettyä tietoa oppaassa esiintyviin aihealueisiin ja linkkeihin. Lisäksi Visit Finland Akatemian partnerivalmentajaverkosto tekee opasta hyödyntäen kansainvälistymisen perusvalmennusta yritysryhmille.

 

Lataa Visit Finland matkailuyrittäjän kansainvälistymisopas tästä

Kysy lisää!

Kirsi Mikkola
gsm 040 555 1019
email: kirsi.mikkola@liiketoiminta.info

#matkailu #kansainvälistyminen #liiketoiminta #jakelukanavat

Tags: , ,

Sähköinen Liiketoiminta Suomi

Tarjoamme ja tuotamme asiantuntija- ja valmennusspalveluita liiketoiminnan kehittämiseen ja riippumatonta konsultointia digitaalisen liiketoiminnan eri osa-alueilta.

Kerromme siis kertoo sinulle miten saat enemmän irti verkosta.

Katso mitä mieltä asiakkaamme ovat meistä

Tietosuojaseloste

Tilaajavastuu.fi -Luotettava kumppani Sähköinen Liiketoiminta Suomi Oy