fbpx
Euroopan kuluttajakeskus Suomessa

Näin voit valittaa jos ulkomailta ostamasi tuote tai palvelu ei vastaa sovittua

Euroopan kuluttajakeskus Suomessa

Euroopan kuluttajakeskus Suomessa

Tiesitkö, että Euroopan kuluttajakeskus (EKK) Suomessa antaa tietoa rajat ylittävän kaupan kuluttajakysymyksissä, kun teet ostoksia tai tilaat palveluja Suomen ulkopuolelta muista EU-maista, Norjasta tai Islannista.

EKK neuvoo sinua tuotteiden tilaamiseen, maksamiseen, saapuneiden tuotteiden tarkastamiseen ja ongelmatilanteisiin liittyvissä asioissa. EKK:sta löytyy myös paljon ennakkotietoa verkko-ostamisen onnistumiseen ja/tai epäonnistumiseen liittyvistä asioista. EKK auttaa kuluttajia löytämään sovintoratkaisun yksittäisessä rajat ylittävän kaupan riidan asteelle edenneessä asiassa.

EKK pyrkii kuluttajan asiaa siten, että lopputuloksena olisi sovinto. Joissain tapauksissa se saattaa johtaa tuomioistuimen ulkopuoliseen riidan ratkaisuelimeen, yleensä siinä EU-jäsenvaltiossa, josta kuluttaja on tuotteen tai palvelun ostanut.

Suomesa Euroopan kuluttajakeskus on osa Kilpailu- ja kuluttajavirastoa (KKV).

Mitä siis tehdä, jos tavara tai palvelu ei vastaa verkkokaupasta ostamaasi

EKK neuvoo kuluttajaa seuraavasti jos ulkomailta ostettu tuote tai palvelu ei vastaa sovittua, osoittautuu muuten virheelliseksi tai esiintyy toimitusongelmia verkkokauppiaan (B to C eli yritykseltä kuluttajalle) kanssa rajat ylittävässä kaupassa. Mikäli vaihe 1 ei johda tuloksiin siirry vaiheeseen 2 ja niin edelleen.

  1.  Esitä vaatimuksesi myyjälle ja mahdolliselle takuun myöntäjälle, välittäjälle, valmistajalle tai luottokorttiyhtiölle
  2.  Jos tarvitset neuvoa reklamaation tekemisessä, ota yhteyttä Euroopan kuluttajakeskukseen, voit myös hyödyntää EKK:n valitusmalleja ja sähköinen valituslomake, jotka löytyvät sivuilta http://www.ecc.fi/Tietoa-meista/valituksen-tekeminen/.
    EKK antaa myös selvittelyapua tarvittaessa.
  3. Jos olet tehnyt hankinnan luottokortilla eikä tavaraa ole toimitettu tai myyjä ei ole vastannut reklamaatioosi, voit esittää asiassa vaatimuksia myös luottoyhtiötäsi kohtaan (Kuluttajansuojalaki 7 luvun 39§ ). Luottoyhtiö ei ole kuitenkaan velvollinen palauttamaan sinulle enempää kuin olet tuotteesta maksanut.
    Vaatimus luottoyhtiölle voi olla vapaamuotoinen, mutta voit myös käyttää mallikirjettä, joka löytyy EKK:n sivuilta http://www.ecc.fi/Tietoa-meista/valituksen-tekeminen/vaatimus-luottoyhtiolle-maksun-palauttamisesta/. Luottoyhtiön yhteystiedot löydät esim. luottoyhtiöltä saamastasi laskusta.
  4.  Tee valitus tuomioistuimen ulkopuoliseen riitojenratkaisuelimeen
  5.  Mikäli asia ei ratkea edessä on oikeudenkäynti

Lue lisää www.ecc.fi

Tags: , , , , ,

Tilaajavastuu.fi -Luotettava kumppani Sähköinen Liiketoiminta Suomi Oy

Nice Group Consulting Oy Partner