fbpx
  • Etusivu
  • ecommerce
  • Nämä matkailutuotteen sähköiset jakelukanavat kannattaa tsekata

Nämä matkailutuotteen sähköiset jakelukanavat kannattaa tsekata

Hyviä uutisia! Tutustuin taannoin tourismtiger.com sivuston blogiin, jossa on listattu 91 potentiaalista sähköistä jakelukanavaa erilaisille matkailutuotteille. Lista on pitkä, joten poimin tähän artikkeliin mukaan 10 mielestäni suomalaisille matkailun pk-yrityksille sopivaa jakelukanavaa. Excursiopedia

Tutustu tähän artikkellin tarkasti mikäli teet kansainvälistä matkailukauppaa tai olet aikeissa aloittaa. Koska lista on pitkä, niin mietit varmaan mihin jakelukanavaan tuotteet ja palvelut sitten kannattaa laittaa eri kohdemarkkinoilla? Eipä hätää me voimme olla avuksi

Suureen osaan näistä jakelukanavista voi mennä mukaan maksutta! Joissakin voit tehdä myös brändi- ja tuotemainontaa ja ohjata asiakkaita varaussivullesi. Osa jakelukanavista sopii hyvinkin tarkkaan rajatulle markkinasegmentille, mutta toisaalta listalta löytyy myös kaiken kattavia OTA kanavia, joiden avulla on mahdollisuus tavoittaa miljoonia asiakkaita globaalisti.

Jakelukanavista löytyy mahdollisuuksia majoituspalvelujen, ohjelmapalvelujen ja aktiviteettien,  käyntikohteiden tai ravitsemuspalvelujen myyntiin pakettina tai erikseen.

Poimin listasta siis mielestäni Suomen matkailuelinkeinolle sopivia jakelukanavia ja loput mahdollisuudet voit katsoa tämän artikkelin lähdesivulta.

1. Expedia ja Orbitz

ExpediaExpediaa ei turhaan kutsutaan OTA toimijoiden kukkulan kuninkaaksi!  Expedian saitilla käy kuukausittain 90 miljoonaan yksittäistä kävijää ja sivusto saa 1,2 miljardia sivukatselua kuukaudessa. Myös Orbitz tavoittaa 20 miljoonaa yksittäistä kävijää kuukaudessa. Expedia teki yrityskauppoja vastikää ja osti Orbitzin mittavalla summalla ($1.3 miljardia). Näin resurssit yhdityivät.

Miten rekisteröityä Expediaan: Voit rekisteröityä ja lisätä yrityksesi tuotteet ja palvelut täältä .
Miten rekisteröityä Orbitziin: Klikkaan rekisteröitymissivuille tästä. Käytössä on komissio onnistuneesta kaupasta.

2. Agoda

AgodaAgoda tavoittaa liki 13 miljoonaa yksittäistä kävijää kuukaudessa ja saa noin 207 miljoonaa sivukatselua samaisessa ajassa.  Se tarjoaa palvelua 38 kielellä. Agodalla on myös erinomainen mobiiliapplikaatio.

Soveltuu majoituskohteiden jakelukanavaksi.

Miten rekisteröityä: Klikkaa rekisteröitymissivuille tästä tai lähetä sähköpostia osoitteeseen partner.support@pricelinepn.com. Käytössä on komissio onnistuneesta kaupasta.

3. Viator

VViatoriator on matkalla yhdeksi merkittävimmistä OTA toimijoista. Viator on nimittäin äskeittäin siirtynyt TripAdvisorin omistukseen. Joten jos teet yhteistyötä Viatorin kanssa pääset samalla kiinni TripAdvisorin käyttäjiin ja kaikkiin affiliate sivustoihin. Tämä taas tarkoittaa sitä, että sinulla on tavoitettavissa yli 350 miljoonaa yksittäistä kävijää kuukaudessa! Viatorilla on 24/7 tukipalvelu, jos tarvitset neuvoja tai apuja.

Sopii kaiken tyyppisten aktiviteettien ja ohjelmapalvelujen, käyntikohteille, ravintoloiden, päivämatkojen ja pääsylippujen jakelukanavaksi!

Mitä maksaa: Rekisteröityminen on ilmaista. Käytössä on komissio onnistuneesta kaupasta.
Miten rekisteröityä: Täytä erittäin helppo rekisteröitymislomake tästä.

4. City Discovery

CityDiscovery12 miljoonaa vuosittaista sivuvierailijaa. City Discovery kasvaa ja ottaa erittäin mielellään yksilöllisiä ja ainutlaatuisia tuotteita myntiin, riippumatta miten suuri tai pieni yrityksesi on.

Soveltuu muun muassa käyntikohteille, matkapaketeille, majoitustuotteille ja lentokenttäkuljetuspalveluille.

Miten rekisteröityä: Voit rekisteröidä matkasi tästä.

5. Excursiopedia

ExcursiopediaExcursiopedia tarjoaa yksinkertaisesti helpon tavan niin asiakkaalle kuin palveluja tuottavalle yritykselle ostaa ja myydä aktiviteetteja, käyntikohteita, matkoja, jne.

Soveltuu jakelukanavaksi ohjatuille ja omatoimiaktiviteeteille.

Mitä maksaa: Listautuminen on maksutonta, komissio on 15 % onnistuneesta varauksesta.
Miten rekisteröityä: Voit rekisteröityä täällä tai soittaa +49 (89) 856 36 141.

6. MyNaTour

Mynatour EcotourismMyNaTour  tavoitteena on edistää ekologista ja vastuullista matkailua. Jakelukanava haluaa yhdistää ekomatkailuun paikalliskulttuurin ja paikalliset ihmiset. Jakelukanava kasvaa vahvasti ja hyödyntää massiivisesti sosiaalisen median yhteisöään ja sisältää blogiartikkeleita käyntikohteista, hotelleista ja matkoista.

Soveltuu jakelukanavaksi ekomatkailuun erikoistuneille matkoille ja hotelleille.

Mitä maksaa: Palveluun rekisteröityminen ja peruslistautuminen yhteisöön on maksutonta.
Miten rekisteröityä: Voit rekisteröityä täällä tai lähettää sähköpostia osoitteeseen info@mynatour.org.
Hox! Jakelukanava hyväksyy mukaan vain sellaisia matkanjärjestäjiä, jotka noudattavat  kestävän kehityksen ja ekologisuuden arvoja.

7. CeeitzCeetiz-jakelukanava aktiviteeteille ja käyntikohteille

Ceeitz  tarjoaa matkailijoille mahdollisuuden löytää parhaita ja erittäin ainutlaatuisia aktiviteetteja ympäri maailmaa.  Palvelu tarjoaa matkailijalle helpon tavan löytää aktiviteetit oman kiinnostuksen, budjetin ja aikavaatimusten kriteereillä.

Soveltuu omatoimi- ja ohjattujen aktiviteettien, käyntikohteiden, pääsylippujen, tapahtumien, näyttelyiden ja elämyksellisten tuotteiden jakelukanavaksi.

Mitä maksaa: Palvelun tarjoajalle ilmainen
Miten rekisteröityä: Täytä yhteydenottolomake täällä tai soita (+44)20-3608-1398).

8. GetYourGuide

GetYourGuideGetYourGuide on panostanut käyntikohteiden välittämiseen ja käyttäjäystävällisen ja responsiivisen palvelun tarjoamiseen. Kanava onerityisesti panostanut mobiilikäyttäjiin ja kehittänyt erittäin sujuvasti toimivan mobiiliapplikaation.

Jakelukanava soveltuu erityyppisten ohjattujen ja omatoimisten aktiviteettien myyntiin.

Mitä maksaa: Ilmainen rekisteröityminen, komissio peritään onnistuneesta varauksesta.
Mitä maksaa: Voit kirjautua täällä.
Hox!: GetYourGuide on Booking.com partneri, lue lisää täältä.

9. TourRadar 

TourRadarTourRadar palvelussa asiakas voi filtteröidä tuotteita oman ikänsä, matkustustyylin ja budjetin perusteella. Käytössä on myös mobiiliapplikaatio  ja joka vuosi asiakkaat valitsevat vuoden mahtavimman Tour & Guide palvelun.

Jakelukanava soveltuu erityisesti ohjelmapalvelutuotteiden ja matkapakettien myyntiin.

Mitä maksaa: Rekisteröityminen on maksutonta, komissio peritään onnistuneista varauksista.
Miten rekisteröityä:  TourRadar on laatinut krieteerit miten palveluun pääsee matkanjärjestäjänä  mukaan. Näihin kriteereihin voi tutustua  tästä.

10. Urban Adventures

UrbanAdventuresUrban Adventures kertoo tarjoavansa uudentyyppistä matkailukokemusta matkailijoille, jotka haluavat todella kokea yhteyttä matkakohteeseen ja hakevat matkaltaa vahvaa kontrastin arkielämään. Urban Adventures on osa Intrepid Travel ia.

Jakelukanava soveltuu elämyksellisille tuotteilla, jotka voivat olla muutaman tunnin kestoisia tai koko päivän kestoisia. Niin tai näin, tuotteen tulee viedä matkailija milenkiintoisiin paikkoihin tapaamaan paikallisia ihmisiä ja kohtaamaan paikallinen kulttuuri.

Mitä maksaa: Tietoa ei ole valitettavasti julkisesti saatavilla.
Miten rekisteröityä: Voit täyttää rekisteröitymislomakkeen täällä.

 

Loput 81  jakelukanavavaihtoa löydät muun muassa täällä tai kysy meiltä niin saat apua jakelukanavien suunnitteluun ja valintaan www.liiketoiminta.info/yhteystiedot.

Tilaajavastuu.fi -Luotettava kumppani Sähköinen Liiketoiminta Suomi Oy

Nice Group Consulting Oy Partner