fbpx
  • Etusivu
  • eAskel
  • Näin Ely-keskuksen eAskel auttoi verkkokaupan perustamisessa – vieraileva kirjoittaja Terhi Kaalamo, Pioni ja Piironki Oy

Näin Ely-keskuksen eAskel auttoi verkkokaupan perustamisessa – vieraileva kirjoittaja Terhi Kaalamo, Pioni ja Piironki Oy

Verkossa, totta kai!

Kolmen vuoden mietintä verkkokaupan perustamisesta sai nopean sysäyksen  oikeiden ihmisten osuessa kohdalle.Piono ja Piironki Oy - verkkokauppa www.pionijapiironki.fi

Osallistuin Lahden ammattikorkeakoulun koordinoimaan Sälli- hankkeen järjestämään koulutukseen keväällä 2011. Koulutuksen aiheena oli maaseudun matkailuyritysten  sähköisten myyntikanavien parantaminen. Kouluttaja Ilkka Kauppinen, Sähköinen Liiketoiminta Suomi Oy:stä kertoi koulutuksen päätteeksi Ely-keskuksen asiantuntijapalveluista, erityisesti eAskeleesta. Koulutuksessa sain kimmokkeen kysyä eAskel- asiantuntijapalvelua Ely-keskukselta alkavan yrittäjän avuksi ja oman verkkokauppaprojektini käynnistämisen tueksi.

Asiat etenivät nopeasti – kiitos Ely-keskukselle nopealle käsittelylle

Hyvin nopealla tempolla ja muutaman suosituksen kautta sain eAskel- konsultti Kirsi Mikkolan yhteystiedot ja samantein oli jo soitto Kirsille menossa. Hetkeä aiemmin olin varmistanut Ely-keskukselta onko meillä mahdollisuus hakea moista palvelua ja vihreää valoa näytettiin. Tämä yhden päivän aikana käyty puhelinrumba päättyi koulutuspäivien sopimiseen Kirsin kanssa  ja vielä samana iltana sovimme, että laitamme tuulemaan. Minun tavoitteeni verkkokaupan avaamiselle oli 1.4.2011! Olimme helmikuun alussa, vain ajatus kourassa, joten paljon oli edessä tehtävää.

Mitä käytännössä tapahtui?

Mitä on tapahtunut eAskeleen aikana sellaista, joka auttoi meitä olemaan nyt tätä bloggausta kirjoittaessani verkkokauppiaita?

eAskeleen 3,5 täyttä asiantuntijapäivää ja konsultin valmistelemat aineistot olivat ja ovat juuri nyt se tukiranka ja perusta mille verkkokauppa rakentuu. Verkkokauppasuunnitelma kertoo marssijärjestyksen perustamisrutiineihin liittyville tehtäville sekä päivittäisille askareille verkkokauppiaana.

eAskel -koulutuspäivien aikana kirjasimme myynti- ja tulostavoitteet, budjetoimme, kaivoimme kaiken paperille mikä liittyy sähköiseen markkinointiin, jaoimme ajatusta ilmeestä ja myynnin psykologiasta verkkosivuilla, vakoilimme, tutkimme, vertailimme ja kilpailutimme teknisiä ratkaisuja. Teimme tiiviisti töitä jo ensimmäisestä koulutuspäivästä alkaen. Koulutuspäivien välille minulle jäi iso kasa valmistelevia töitä, joiden tekemättä jättäminen olisi väistämättä aiheuttanut viivästyksen tavoiteaikatauluun.

Dokumentointi ja kaikkien verkkokauppaan liittyvien asioiden läpi käyminen sähköisen liiketoiminnan ammattilaisen kanssa sekä kunnon buustaus oikeisiin asioihin keskittymisessä oli tarpeen!

Kirsi osasi eAskel-konsulttina avata hyvin koko verkkokaupan pelikentän tärkeysjärjestyksessä.

Nyt olen verkkokauppiaana

Toden totta minulle ja toimittajille tuli ääretön kiire toteutuksessa,  mutta se kannatti, sillä 1.huhtikuuta 2011 esittelimme verkkokaupan  osoitteessa www.pionijapiironki.fi. Samalla herättelimme reippaasti kevätkansan liikkeelle Kärkölän myymäläämme.

Tilauksia tuli verkkokaupan kauppa jo saman päivänä, joten tuntui loistavalta se että yrityksen myyntikanavat kasvavat ja kaupankäynti on mahdollista jokaiseen Suomen kolkkaan, sinne missä asiakas on.

Kiitokset – verkostoituminen kannattaa!

Silti että olemme vielä alkuaskeleella sillä tiellä millaiseksi superhyvä verkkokauppa voi kasvaa. Olemme ajatellet hyödyntää eAskeleen lisäpäiviä kouluttaa ja prepata toimintaamme jatkossakin. Kirsin ammattitaito ja koko hänen Sähköisen Liiketoiminta Suomi Oy:n osaaminen sähköisen myynnin ja markkinoinnin saralla on vakuuttavaa ja juuri sitä mitä uusi verkkokauppayrittäjä mielestäni kaipaa.
Ely-keskus noudatti yrittäjän näkökulmasta joustavaa ja  hyvää päätöksentekoa tukiessaan meitä kiireisenä hetkenä ja antaen mahdollisuudet tähän räväkkään aloitukseen.

Ilman Ely-keskuken eAskelta, Sähköinen Liiketoiminta Suomi Oy:tä ja oikeita henkilöitä verkottautumisessa, ei näin nopea startti  verkkokauppayrittäjyyteen olisi ollut mahdollista!

Nyt olemme siellä missä asiakkaatkin, myymälässä, verkossa, Facebookissa, bloggaamme ja tsättäämme ja ties mitä vielä opimme.

Sähköistä kevättä ja rohkeutta kaikkiin unelmiin!

Terhi Kaalamo
Yrittäjä
Pioni ja Piironki Oy
Sisustajalle ja herkkusuulle kaikki!

www.pionijapiironki.fi

Ohjeet eAskeleen hakemiseen

Tags: , , ,

Tilaajavastuu.fi -Luotettava kumppani Sähköinen Liiketoiminta Suomi Oy

Nice Group Consulting Oy Partner