fbpx
 • Etusivu
 • ohjeet
 • Näin teet internetmarkkinointia maksuttomilla välineillä Venäjällä

Näin teet internetmarkkinointia maksuttomilla välineillä Venäjällä

Sähköinen markkinointi on yhä tärkeämpi jakelukanava venäläisen asiakkaan tavoittelemiseen. Venäläiset matkailijat ovat siirtymässä omatoimiseen matkailuun, minkä ansiosta matkat suunnitellaan pääosin internetissä. He käyttävät hakukoneita, kuten Yandexia ja Googlea tiedonhakuun ja sosiaalisen median palveluita etsiäkseen muiden venäläisten arvosteluja mahdollisista matkakohteista.

Tässä blogipostauksessa löydät tiedon, miten voit parantaa yrityksesi löydettävyyttä huomattavasti venäläisissä maksuttomissa jakelukanavissa.

Hakukoneet

Hakukoneet ovat yleisin tapa etsiä informaatiota matkakohteista. Siksi se on erittäin tärkeä jakelukanava matkailualan yrityksille. Toimenpiteitä, joilla pyritään parantamaan hakukonenäkyvyyttä, kutsutaan hakukoneoptimoinniksi. Se on aikaavievä prosessi. On hankittava linkkejä muilta sivustoilta, ja sivuston sisältö on optimoitava hakukoneita varten. Haluaisin kuitenkin näyttää yhden tavan, jolla saisit parannettua hakukonenäkyvyyttäsi todella yksinkertaisesti.

Olet varmasti kuullut, että YouTube kuuluu maailman suosituimpiin sivustoihin, ja ehkä olet joskus jopa törmännyt YouTuben hakukonetuloksiin, kun olet etsinyt jotain Googlesta. Esimerkiksi jos etsit Googlesta “How to wash a cat”, niin heti ylhäällä on YouTube-videohakutulokset. Tekemällä YouTube-videon ja optimoimalla sen otsikon ja kuvaustekstin voit ohittaa kilpailijasi ja saada paljon hakukonenäkyvyyttä vaivatta.

Jos et keksi, mitä kuvaisit videolle, voit käyttää esimerkiksi Animoto-palvelua luodaksesi hauskan kuvaesityksen yrityksesi tuotteista. Sen voit myös ladata YouTubeen.

Ennen kuin lähdet kuvaamaan, pitää miettiä avainsanoja, joilla halutaan hakukonenäkyvyyttä. Tämä on erittäin tärkeää, ja siihen on olemassa todella hyvä työkalu nimeltä Yandex Keyword Statistics. Syötä työkaluun avainsanoja venäjän kielellä, kuten “финляндия горнолыжный курорт” (suomi laskettelukeskus) ja näet heti, miten paljon hakuja tehdään tällä hakutermillä kuukausittain. Samalla näet muut relevantit hakutermit sekä niiden kuukausittaisen hakumäärän. Valitse sopivia avainsanoja ja tee video aiheesta.

Jos esimerkiksi haluaisit markkinoida laskettelukeskustasi, voisit tehdä YouTube-videon, jossa hyvin pikaisesti käydään läpi hiihtokeskuksesi kilpailuetuja ja jonka otsikko voisi olla “Крупнейший горнолыжный курорт Финляндии” (suomen suurin laskettelukeskus). Otsikon on toki oltava totuudenmukainen, ja videon sisällön on oltava linjassa otsikon kanssa.

YouTube-videon kuvaustekstissä on hyvä mainita yrityksesi yhteystiedot, lyhyesti tarjonta sekä mainittava luonnollisella tavalla avainsanoja, joilla halutaan näkyvyyttä hakukoneissa. Otsikon, kuvaustekstin ja mahdollisen puheen videossa on tietysti oltava venäjäksi. YouTube-palvelu on erittäin suosittu Venäjällä, ja Yandex-hakukone (venäjän suosituin hakukone) samalla tavalla kuin Googlekin näyttää YouTube-palvelun hakutulokset omissa hakutuloksissaan. Näin yhdellä toimenpiteellä saat ihan varmasti lisänäkyvyyttä venäläisten keskuudessa.

Monella älypuhelimella kamera tuottaa erittäin laadukkaita videoita, ja YouTube-älypuhelinsovelluksella videon lataus palveluun onnistuu ilman teknistä osaamista. Videon tekemisen ei siis pitäisi olla ainakaan kustannuksista ja teknisestä osaamisesta kiinni. Muista vain pitää videon pituus sopivan lyhyenä ja varmista, että valitut avainsanat, joilla pyrit saamaan hakukonenäkyvyyttä, ovat aidosti relevantteja yrityksesi kannalta.

Tourbina

Tourbina.ru on Venäjän suosituimpia matkailuun keskittyviä sosiaalisia medioita. Palvelun käyttäjät tekevät matkaraportteja ja jättävät arvosteluja matkakohteista. On todella tärkeää, että yrityksesi näkyy, kun ihmiset etsivät informaatiota paikkakunnasta, jolla yrityksesi on. Tähän on kaksi syytä: jos yritystäsi ei löydy palvelusta, niin kynnys jättää arvostelu on isompi, koska arvostelun tekijän on luotava yrityksesi palveluun, ja toinen syy on toki menetetty näkyvyys.

Yrityksen lisääminen palveluun on erittäin helppoa. Sivustolla on oma osio matkakohteiden omistajille. Tarvitset vain kuvaustekstin, kuvia sekä yrityksesi osoitteen ja tiedot. Koko prosessi on kuvattu alla olevassa videossa.

Wikipedia

Wikipedia on erittäin tärkeä jakelukanava matkailussa. Se johtuu siitä, että sen hakukonetulokset ovat yleensä ensimmäisiä, kun ihmiset etsivät esimerkiksi tietoa suomalaisesta paikkakunnasta hakukoneella. Tämän takia on varmistettava, että yrityksesi tarjonta ilmenee hakutuloksista tavalla tai toisella. Tämä voi olla vaikeampaa kuin miltä se aluksi kuulostaa, koska Wikipediaa ylläpitävät vapaaehtoiset ja sisältöä voi muokata kuka tahansa. Monet yritykset yrittävät käyttää sitä markkinointikanavana. Vapaaehtoiset ylläpitäjät suhtautuvat todella negatiivisesti kaikkiin sisältöihin, jotka kuulostavat markkinoinnilta. Sellainen sisältö poistetaan palvelusta usein muutamassa minuutissa.

Siksipä sinun on mietittävä asiaa Wikipedian käyttäjän näkökulmasta. Miten voit tuoda lisäarvoa paikkakuntasi venäjänkieliselle Wikipedia-sivulle siten, että se samalla tuo esiin yritystäsi ja mahdollisesti palveluitasi. Voit esimerkiksi luoda venäjänkielisen alisivun yrityksesi kotisivulle ja käydä läpi siellä paikkakuntasi matkailutarjontaa ja historiaa tai vaikkapa luoda venäläisille matkailijoille matkavinkkejä ja linkittää sen Wikipedian sivuilta kohdassa “ссылки” (linkit). Näin yrityksesi saa näkyvyyttä ja tuot samalla lisäarvon Wikipedian palveluun.

Wikipedian sivun muokkaaminen onnistuu todella helposti. Etsi paikkakuntasi Wikipedia-sivu esimerkiksi kirjoittamalla Googleen “helsinki wikipedia”. Klikkaa Wikipedia-hakutulosta ja vaihda kieltä vasemmalla olevasta palkista “Languages” venäjäksi. Klikkaa yläpuolella olevaa “Править”-linkkiä, ja pääset muokkaamaan sisältöä helposti visuaalisessa editorissa, joka muistuttaa Word-ohjelmaa. Näin helppoa se on!

Yandex Katalog

Yandex katalog on Venäjän suosituimman hakukoneen oma linkkihakemisto. Sen tarkoituksena on kerätä laadukkaita linkkejä ja järjestää niitä omiin kategorioihin. Linkkihakemistossa olevat linkit saavat hakukonenäkyvyyttä Yandex-hakukoneessa maksutta. Mukaan pääsee muutamassa minuutissa, ja tarvitset vain kuvausteksin yrityksestäsi sekä yritystäsi parhaiten kuvaavan otsikon.

Voit lisätä yrityksesi sivun palveluun helposti tästä. Lomakkeen täyttäminen on käyty läpi alla olevassa videossa.

eAnalyysi

Toivottavasti hyödynnät näitä vinkkejä ja panostat entistä enemmän sähköiseen markkinointiin. Jos haluat kattavan analyysin yrityksesi näkyvyydestä venäläisissä jakelukanavissa sekä käytännölliset ehdotukset näkyvyyden parantamiseksi, tilaa eAnalyysi-palvelumme. Palvelun tuottaja on Venäjän sähköisen markkinoinnin asiantuntija, joka käy läpi sivustosi sisällön ja teknisen toteutuksen ja arvioi yrityksesi näkyvyyden venäläisissä jakelukanavissa. Tämän jälkeen hän luo analyysista raportin, joka koostuu seuraavista osioista:

 • Nykyinen tilanne
  • Hakukoneoptimointi
  • Sivuston sisältö
  • Näkyvyys venäläisissä jakelukanavissa
 • Ehdotukset sivuston näkyvyyden parantamiseksi
  • Sivuston sisällön osalta
  • Sivuston näkyvyyden parantaminen sosiaalisessa mediassa Venäjällä
  • Hakukonenäkyvyyden parantaminen

Analyysin lisäksi palvelun tilaja saa videon, jossa venäläinen henkilö käy sivustollasi ja arvioi sen toimivuutta, sisältöä ja käyttäjäkokemusta venäläisen matkailijan näkökulmasta.

Palvelun hinta on 1750€+ALV, ja toimituksesta vastaa Sähköinen Liiketoiminta Suomi Oy:n yhteistyökumppani LumoLink, joka on oululainen sähköiseen markkinointiin Venäjällä erikoistunut yritys.

Tilaa eAnalyysi Venäjän markkinointiin heti niin ehdit ennen muita!

Lisätietoja: Kirsi Mikkola, gsm 040 555 1019, kirsi.mikkola(at)liiketoiminta.info 

Kirjoittajasta

Tämän artikkelin on tuottanut Artem Daniliants, joka toimii Venäjän sähköisen markkinoinnin partnerasiantuntijana Sähköinen Liiketoiminta Suomi Oy:ssä ja Lumolink – yrityksessään. Hänen luentojaan ja ohjevideoitaan sähköisestä markkinoinnista Venäjällä voit nähdä LumoLinkin YouTube-kanavalla. Samalla voit tutustua heidän markkinointikoulutustensa materiaaleihin ja aiheeseen liittyvään blogiin.

Seuraa Artemia verkossa: Linkedin | Twitter

Tags: , ,

Sähköinen Liiketoiminta Suomi

Tarjoamme ja tuotamme asiantuntija- ja valmennusspalveluita liiketoiminnan kehittämiseen ja riippumatonta konsultointia digitaalisen liiketoiminnan eri osa-alueilta.

Kerromme siis kertoo sinulle miten saat enemmän irti verkosta.

Katso mitä mieltä asiakkaamme ovat meistä

Tietosuojaseloste

Tilaajavastuu.fi -Luotettava kumppani Sähköinen Liiketoiminta Suomi Oy