fbpx

Näin Kakkaramäki Oy – www.rockandlake.com hankki itselleen InnoElman

Kakkaramäki Oy Kangasniemeltä on saanut tämän vuoden InneElma-tunnustuspalkinnon. Yrittäjät Jenni Wahteristo ja Pasi Romo saivat tunnustusta tarkkaan suunnitellusta markkinoinnista. Kuva: Arja Reinikainen Kakkaramäki Oy Kangasniemeltä on saanut tämän vuoden InneElma-tunnustuspalkinnon. Yrittäjät Jenni Wahteristo ja Pasi Romo saivat tunnustusta tarkkaan suunnitellusta markkinoinnista. Kuva: Arja Reinikainen, http://www.lansi-savo.fi/uutiset/lahella/innoelma-tunnustuspalkinto-kakkaramaki-oylle-226148

Viikonloppuna saimme kuulla positiivisia uutisia maaseutumatkailun sähköisen liiketoiminnan osalta. Kangasniemen Luusniemen kylässä sijaitseva Kakkaramäki Oy sai tunnustusta tekemästään työstä ja kuittasi InnoElma -tunnustuspalkinnon.

Hienoa! Onnittelut yrittäjät Jenni Wahteristo ja Pasi Romo!

Mikä on InnoElma?

InnoElma-tunnustuspalkinto on suunnattu maaseudun pienyrittäjille. InnoElma-tunnustuspalkinnon jakaa Messukeskus, ja kilpailun palkintosumman 3 000 euroa myöntää Suomen Messusäätiö. Valinnan suorittaa Messukeskuksen nimeämä raati/edustaja. Kilpailu on osa ELMA Helsingin maaseutumessujen ohjelmaa. InnoElma-palkinnon tarkoituksena on tuoda esiin innovatiivisia suomalaisia maaseudun tuotteita. Vuonna 2014 tunnustuspalkinto jaetaan maaseutumatkailuyritykselle.

InnoElma-palkinnon saajan (henkilö, tuote, palvelu tai idea) tulee täyttää seuraavat kriteerit:

a) olla kotimainen
b) hyödyntää paikallista ja kotimaista osaamista ja kulttuuria
c) tuotteella/idealla/palvelulla tulee olla työllistävä vaikutus ja jatkuvuutta
d) tuote/idea/palvelu tulee olla innovatiivinen, kaupallisesti hyödynnettävissä
e) yrityksen tulee antaa asiakkaalle lisäarvoa suhteessa vastaaviin tuotteisiin/palveluihin

Palkinnonsaajalta odotetaan lisäksi a) omaleimaisuutta, b) kestävää kehitystä (ympäristö/talous/kulttuuri), c) jatkuvaa laatutyötä ja toiminnan pitkäjänteisyyttä, d) yhteistyötä muiden alueen yritysten ja yhteisöjen kanssa, f) aktiivista markkinointia.

InnoElma tunnustuspalkinnon saajan valitsi tänä vuonna kehityspäällikkö Terhi Hook, Visit Finland / Matkailun edistämiskeskus MEK.

Mitä Kakkaramäki sitten teki InnoElman saamiseksi?

Kyllä, nostan pipoa ja kumarran yrittäjäpariskunnalle erityisesti esimerkillisestä panostuksesta ja työstä uuden yrityksen tuotteiden myynnin käynnistämisestä verkossa. Ja voi mahtavaa kun on hienoa, että olemme saaneet olla mukana yrityksen myynnin ja markkinoinnin kehittämisessä alusta saakka.

Kakkaramäki Oy toimii pientuottajien verkoston operoijana. Toimintaa ohjaa win-win periaate, jossa tuotteistusta, myyntiä, markkinointia ja asiakashallintaan tehdään sillä tavoitteella, että myös tuottajaverkoston yritykselle on siitä konkreettista hyötyä.  Yritys on satsannut erityisesti sähköisen liiketoiminnan kehittämiseen niin backoffice (taustaprosessit) kuin frontoffice (asiakasmarkkinointi) prosesseissa. Toiminnan ydin on miltei suora kopio muilta teollisuuden toimialoilta, mutta suhteutettuna pienempiin puitteisiin. Kyseistä liiketoimintamallia ei moni matkailuyritys tässä mittakaavassa Suomenmaalla ole vielä aikaan saanut sähköisesti toimivaksi.

Ensi tapaaminen Kakkaramäen yrittäjien kanssa

Muistan hyvin, kun Jenni ja Pasi käynnistivät sähköisen liiketoiminnan  ensi askeleet suunnittelemalla, ei siis suinpäin ostamalla teknologiaa tai ohjelmistoja. Suunnittelutyö käynnistettiin Etelä-Savon Ely-keskuksen tuotteistetuilla asiantuntijapalveluilla (eAskel). Ensimmäinen tapaamisemme oli 2 vuotta sitten 1.11.2012.  Tapaamisen jälkeen alkoi tekemisen meininki, savolaisittain, voe mahoton mikä meiniki!

Yrittäjät satsasivat siihen, että liiketoimintaa ja tuotantoa voidaan rakentaa, ohjata ja analysoida sähköisesti. He panostavat yhteistyöverkoston laajentamiseen ja järkeviin sopimuksiin. Kurottavat taitojaan ja hankkivat osaamista sähköisen markkinoinnin osa-alueilla niin kotimaassa, Venäjällä kuin Keski-Euroopan markkinoilla.

Tavoitteena oli ja on tehdä asiat kunnolla alusta saakka

Sähköinen markkinointi ja sosiaalisen median haltuunotto tehtiin yhtä aikaa verkkokaupan käynnistämisen kanssa. Venäjän markkinoiden osalta asiantuntijaksi taloon pyydetiin Anastasia Potahina, joka kieli- ja kulttuuriosaamisella avasi markkinointikanavia venäjän markkinoilla. Muista kieliversioista vastaavat yrittäjät itse. Sosiaalisen median käyttö opeteltiin ja käyttöön otettiin matkailumarkkinoinnin kannalta tärkeimmät näkyvyyskanavat tukemaan omaa suoramyyntikanavaa. Isoin osa markkinointityöstä niin perinteisesti kuin sähköisesti tehtiin omalla ajalla, resursseilla ja osaamisella. Tutustu ja totea.  Aika hyvää jälkeä maaseutumatkailuyritykseltä, eikö!

Facebook: https://www.facebook.com/rockand.lake
Youtube: https://www.youtube.com/user/RockandLake
Vkontakte.ru: http://vk.com/rockandlake
TripAdvisor: http://www.tripadvisor.ru/Hotel_Review-g1194226-d6204712-Reviews-Holiday_Center_Rock_and_Lake-Kangasniemi_Eastern_Finland.html
Verkkokauppa: http://www.rockandlake.com

Google optimointi ja hakusanamarkkinointi
Yandex.ru hakukonemarkkinointi

Maaseutumatkailu tarvitsee Jennin ja Pasin kaltaisia innovatiivisia ja rohkeita yrittäjiä

Miksi heistä voisi ottaa esimerkkiä?

1. Yrittäjillä on erittäin vahva visio omaan tekemiseen
2. Yrittäjillä on uskallus kokeilla rohkeasti muuta kuin mihin on totuttu
3. Yrittäjillä on rohkeutta verkostoitua alueen muiden yritysten kanssa, kyseenalaistaa ja perustella, miksi yhteistyö kannattaa
4. Yrittäjillä on asennetta kyseenalaistaa omaa osaamistaan ja kysyä sähköisen liiketoiminnan kehittämisestä kun itse eivät osaa
5. Yrittäjillä on rento, mutta tarkasti jalat maassa oleva savolainen meininki yrittämiseen. Onnistuuhan se toki myös muilta heimoilta!

Toivotamme edelleen menestystä ja hyviä konversiolukuja verkkokaupan ja markkinoinnin toteuttamisessa!

Lue Kakkaramäki Oy / www.rockandlake.com uutisia lisää Länsi-Savon sivuilta>>
Lue Kakkaramäki Oy / www.rockandlake.com uutisia lisää Maaseudun tulevaisuuden sivuilta>>
Lisätietoja: http://www.rockandlake.com

// Kirsi Mikkola, gsm 040 555 1019, kirsi.mikkola@liiketoiminta.info

Sähköinen Liiketoiminta Suomi

Tarjoamme ja tuotamme asiantuntija- ja valmennusspalveluita liiketoiminnan kehittämiseen ja riippumatonta konsultointia digitaalisen liiketoiminnan eri osa-alueilta.

Kerromme siis kertoo sinulle miten saat enemmän irti verkosta.

Katso mitä mieltä asiakkaamme ovat meistä

Tietosuojaseloste

Tilaajavastuu.fi -Luotettava kumppani Sähköinen Liiketoiminta Suomi Oy