fbpx

Näin hyödynnät kotisivujenne kävijäseurantaohjelman tietoja

Kävijäseurantaohjelmalla tarkoitetaan ohjelmaa, jonka avulla yritykset voivat seurata kotisivujensa kävijöitä. Ohjelmasta selviää esimerkiksi:

  • Kuinka paljon kotisivuilla käy kävijöitä
  • Kuinka kauan kävijät viihtyvät sivuilla
  • Mistä kävijät sivuille tulivat
  • Millä hakusanoilla sivuillenne päädytään hakukoneista
  • Mikä on suosituinta sisältöä sivuillanne
  • Ja paljon, paljon, paljon muuta
Mitä tällä kaikella tiedolla sitten tekee eli mitä hyötyä siitä on?

Sivujenne mielenkiintoisin sisältö on yrityksenne näyteikkuna

Tutkittuanne sivujenne kävijätietoja, teille selviää muun muassa se, mille sivulle kävijät kaikkein useimmin. Etusivu on normaalisti suosituin sivu, mutta tämän jälkeen suosituimmat sivut ovat mielenkiintoisia. Nimittäin etusivun lisäksi, nämä suosituimmat sivut ovat yrityksenne näyteikkunoita. Ovathan nämä sivut varmasti priimakunnossa ja antavat yrityksestänne erinomaisen kuvan?

Kävin juuri kurkistamassa, mikä Teitä, arvoisat lukijamme, kiinnostaa eniten meidän sivuillamme. Suosituinta sisältöä ovat konsulttiemme tiedot ja palvelutarjontamme, mutta tämän jälkeen eniten sivuillamme luetaan artikkeleita: Näin personoit Facebook-sivut oman yrityksenne tarpeisiin sekä Näin seuraat mitä sinusta puhutaan verkossa – ilmaiseksi. Syystä tai toisesta Teitä kiinnostaa kovasti myös Sirkun tarina. Iloksenne voin kertoa, että Sirkulla (allekirjoittaneella) on edelleen työ ja hän on edelleen onnellisesti naimisissa.

Suuri intonne Facebookia kohtaan taitaa kertoa meille, että haluaisitte lukea siitä lisää? Kuulemme mielellämme ideoitanne, mistä haluaisitte meidän kirjoittavan uusia blogikirjoituksia. Paljastuuko siis teidänkin kävijäseurantaohjelmasta jotakin vastaavaa? Mistä teidän asiakkaanne ovat kiinnostuneet? Voisitteko tekin tarjota lisää tietoa siitä? Jos käytössänne on Google Analytics ohjelma, löydätte suosituimman sisällön klikkaamalla vasemmasta valikosta Sisältö –> Sivuston sisältö –> Sivut. Jotta kävijäseuranta muuttuisi vielä mammonaksi, ei ole ollenkaan hassumpi idea lisätä suosituimmalle sivullenne esimerkiksi tarjouspyyntölomaketta, jolla asiakas voi suoraan pyytää tarjouksen palveluistanne.

Sivujenne mobiilikävijät

Eräätkin konsultit ovat useassa koulutuksessaan kertoneet, kuinka mobiililaitteiden käyttö koko ajan lisääntyy ja asiakkaat selailevat nettiä yhä useammin puhelimillaan. Jos ette usko, voitte tarkistaa oman tilanteenne kävijäseurantaohjelmastanne. Esimerkiksi Google Analyticisista tieto löytyy klikaamalla vasemmalta Yleisö –> Mobiili –> Yleiskatsaus. Ohjelma kertoo teille kuinka moni kävijöistä saapui sivuillenne mobiililaitteista. Jos kävijöitä alkaa vilistä paljonkin, pitäisi hälytyskellojen soida. Olisiko nyt sopiva aika päivittää kotisivut uuteen uskoon ja tarjota mobiilikävijöille oma versio kotisivuista? Näin myös mobiilikäyttäjät pystyisivät sujuvasti lukemaan sivunne sisällön.

Kannattaako maksaa yrityshakemistosta?

Kävijäseurantaohjelma on myös oiva apu, kun mietitte oliko sittenkään hyötyä maksaa vuosimaksu jostakin yrityshakemistosta, johon vain lisättiin yrityksen tiedot ja linkki kotisivuille. Usein hakemistoja kaupitellaan juuri sillä perusteella, että hakemiston kautta klikkauksia sivulle alkaisi muka tulla ovista ja ikkunoista. Ohjelma paljastaa, miltä ulkopuolisilta sivuilta kävijänne saapuivat vai käyttikö kävijä hakukonetta tai kirjoitti suoraan kotisivunne osoitteen. Jotta yrityshakemistosta kannattaisi maksaa, käyntejä pitäisi sivun kautta tulla reippaasti. Kannattaa siis tarkistaa, mistä kävijät sivullenne saapuvat ja onko suosittujen linkkien joukossa myös yrityshakemistot. Löydät ulkopuoliset linkittävät sivut klikkaamalla Google Analyticsissa vasemmasta valikosta Liikenteen lähteet –> Lähteet –> Viittaukset.

Muistattehan kuitenkin, että pelkät klikkaukset eivät vielä saa kassa kilisemään. Tilasto kuitenkin antaa osviittaa, onko hakemistosta ollut mitään apua. Linkittäviä sivuja on muutenkin hauska seurata, saatatte löytää näistä linkeistä esimerkiksi tyytyväisten asiakkaitten palautteita, joita he ovat kirjoittaneet nettiin.

Tässä kirjoituksessa on esitelty vain murto-osa tärkeistä asioista, joita kävijäseurannasta voi hyödyntää. Jos luette ahkerasti tätä kirjoitusta, ties vaikka kirjoittaisimme aiheesta vielä lisää.

Miten asennan kävijäseurantaohjelman?

Jos yrityksellänne ei ole vielä kävijäseurantaohjelmaa asennettuna, käy kurkkaamassa ohjeet Google Analyticsin asentamiseen.

Tags: , ,

Sähköinen Liiketoiminta Suomi

Tarjoamme ja tuotamme asiantuntija- ja valmennusspalveluita liiketoiminnan kehittämiseen ja riippumatonta konsultointia digitaalisen liiketoiminnan eri osa-alueilta.

Kerromme siis kertoo sinulle miten saat enemmän irti verkosta.

Katso mitä mieltä asiakkaamme ovat meistä

Tietosuojaseloste

Tilaajavastuu.fi -Luotettava kumppani Sähköinen Liiketoiminta Suomi Oy