fbpx

Näin personoit Facebook-sivut oman yrityksenne tarpeisiin

Personoidut välilehdet

Facebook-sivulle on mahdollista lisätä personoituja välilehtiä, joista saa tehtyä juuri sellaisen, mitä yritys tarvitsee. Tässä kirjoituksessa kerrotaan kaksi esimerkkisovellusta, joilla saat itse tehtyä ilmaiseksi yrityksellenne juuri teidän näköisen välilehden.

Esimerkkejä sovelluksista, joilla voit tehdä oman välilehden

Kannustamme aina koulutuksissamme osallistujia käyttämään ensisijaisesti maksuttomia sovelluksia ja muita internetin palveluita. Siksi tässäkin kirjoituksessa esitellään kaksi ilmaista sovellusta, joilla voit tehdä personoituja välilehtiä. Vasta sitten, kun maksuttomien versioiden ominaisuudet eivät riitä, on tarpeellista selvittää mikä maksullinen versio sopisi teidän tarpeisiin.

Static Iframe Tab

Tällä sovelluksella pystyy helposti tekemään kaksi erilaista välilehteä: ensimmäinen näkyy käyttäjille, jotka eivät vielä ole sivunne tykkääjiä ja toinen näkyy niille, jotka ovat jo tykkääjiänne. Jos haluat, voit näyttää kummallekin ryhmälle samanlaisen sivun. Yleensä ei-tykkääjiä kannustetaan painamaan Tykkää-nappia ja tykkääjiä taas voidaan kiittää Tykkäämisestä ja luvata heille esimerkiksi jokin erikoistarjous tai kertoa jokin erikoisen hyvä vinkki.
Tähän sovellukseen pystyt syöttämään:

  • Linkin
  • Kuvan
  • HTML-koodia

Pelkkä linkki on hivenen tylsä vaihtoehto, mutta kuvalla pystyy jo luomaan upeaa jälkeä, puhumattakaan HTML-koodista. Koodiin voidaan upottaa esimerkiksi Googlen maksuttomilla työkaluilla tehty tarjouspyyntölomake. HTML-koodin suhteen vain mielikuvitus on rajana. Sovelluksessa on mukana editori, joka helpottaa niiden työskentelyä, jotka eivät ymmärrä HTML-koodia.

Sovellusten nimet näkyvät aina Facebook-sivusi vasemmassa laidassa ja tässä sovelluksessa pääset muokkaamaan sekä välilehden nimeä (esimerkiksi Tervetuloa tai Tarjouspyyntö) että välilehden nimen vieressä näkyvää pientä ikonia.

Sovellus tarjoaa automaattisesti statistiikkaa:

  • kuinka moni välilehdelle on käynyt
  • moniko oli tykkääjä ja ei-tykkääjä
  • moniko ensimmäisellä kerralla ei-tykänneistä palasi katsomaan tykkääjänä

Esimerkkisivu Static Iframe Tabilla tehdystä Kysely-sivusta (sivu luotu puhtaasti esimerkin vuoksi).

(Samannimisiä sovelluksia on Facebookissa kymmeniä. Kyseisen sovelluksen tunnistat oheisesta logosta)

Pagemodo Custom Welcome Page and Tabs

Pagemodolla voi tehdä sekä maksuttomia että maksullisia välilehtiä. Tämän kanssa kannattaa olla tarkkana, kun välilehteä alkaa muokata. Rahaa et pääse vahingossa hukkaamaan, mutta itselläni meni turhaa aikaa hukkaan, kun suunnittelin hienon välilehden ja sivun ollessa valmis, huomasinkin että siitä pitäisi maksaa. Tarkista siis heti aluksi, että käyttämäsi malli on maksuton.

Pagemodon välilehtiä aletaan poikkeuksellisesti muokata Facebookin ulkopuolella osoitteessa pagebuilder.pagemodo.com. Sivu kysyy lupaa yhdistää Facebook-tilisi tähän sovellukseen ja myönnettyäsi luvan, pääset käsiksi muokkausohjelmaan.

Useat yritykset ovat lisänneet FB-sivulleen esimerkiksi Tervetuloa-välilehden, jossa toivotetaan uusi, potentiaalinen tykkääjä tervetulleeksi ja kerrotaan mitä yritys tekee sekä mitä tällä Facebook-sivulla tapahtuu. Tervetuloa sivulla pyritään siis vakuuttamaan henkilö, jotta hän painaisi Tykkää-nappia. Toki Tervetuloa-sivulla saa olla muitakin tavoitteita.

Tällä sovelluksella tehdyt (maksuttomat) välilehdet sopivat parhaiten Tervetuloa-sivuiksi. Välilehdet muodostetaan kuvia käyttäen ja väliin vain kirjoitetaan sopivaa tekstiä. Tällä saa aikaiseksi siis visuaalisesti näyttäviä sivuja, kunhan valokuvat ovat erinomaista laatua.
Esimerkkisivu Pagemodolla tehdystä Tervetuloa-sivusta (sivu luotu puhtaasti esimerkin vuoksi).

Mistä löydät yllä olevat sovellukset tai lisää muita sovelluksia?

Lisää sovelluksia kokeiltavaksi löydät kirjoittamalla Facebookin hakukenttään (aina sivun ylälaidassa keskellä) esimerkiksi Iframe tab (iframe on tekninen termi sille, miten FB:n välilehdet nykyään tehdään ja tab tarkoittaa välilehteä) ja klikkaamalla aukeavalta sivulta sivun vasemmasta laidasta Sovellukset. Näin saat listan erilaisista sovelluksista, jotka sopivat tähän tarkoitukseen. Jos tiedät jo etukäteen sovelluksen tarkan nimen, kirjoita se suoraan hakukenttään (esimerkiksi Static Iframe Tab tai Pagemodo).

Parhaita sovelluksia käyttää usein miljoonat ihmiset eli sovellukset, joilla on käyttäjiä vain muutama tuhat, kannattaa unohtaa saman tien. Suosittelemme ensiksi perustamaan yhden harjoittelusivun, jolla voitte rauhassa kokeilla kaikenlaisia sovelluksia. Omalla harjoittelusivullasi voit kokeilla useampaakin sovellusta ja valita niistä yrityksen viralliselle sivulle se kaikkein parhaiten sopiva.

Muistakaa kuitenkin, että ennen välilehtien lisäämistä (tai ylipäätään Facebook-sivun perustamista) teillä täytyy olla suunnitelma, mitä olette sivun kanssa tekemässä ja mitä te sillä pyritte saavuttamaan. Vasta tuo suunnitelma kertoo teille, mitkä välilehdet ovat turhia ja millaisia tarvitsette lisää.

P.S. Jos Facebook on sinulle vielä täysin vieras työkalu, suosittelemme tutustumaan Facebook-koulutukseemme.

Tags: , , , , ,

Tilaajavastuu.fi -Luotettava kumppani Sähköinen Liiketoiminta Suomi Oy

Nice Group Consulting Oy Partner