Näin personoit Facebook-sivut oman yrityksenne tarpeisiin

Personoidut välilehdet

Facebook-sivulle on mahdollista lisätä personoituja välilehtiä, joista saa tehtyä juuri sellaisen, mitä yritys tarvitsee. Tässä kirjoituksessa kerrotaan kaksi esimerkkisovellusta, joilla saat itse tehtyä ilmaiseksi yrityksellenne juuri teidän näköisen välilehden.

Esimerkkejä sovelluksista, joilla voit tehdä oman välilehden

Kannustamme aina koulutuksissamme osallistujia käyttämään ensisijaisesti maksuttomia sovelluksia ja muita internetin palveluita. Siksi tässäkin kirjoituksessa esitellään kaksi ilmaista sovellusta, joilla voit tehdä personoituja välilehtiä. Vasta sitten, kun maksuttomien versioiden ominaisuudet eivät riitä, on tarpeellista selvittää mikä maksullinen versio sopisi teidän tarpeisiin.

Static Iframe Tab

Tällä sovelluksella pystyy helposti tekemään kaksi erilaista välilehteä: ensimmäinen näkyy käyttäjille, jotka eivät vielä ole sivunne tykkääjiä ja toinen näkyy niille, jotka ovat jo tykkääjiänne. Jos haluat, voit näyttää kummallekin ryhmälle samanlaisen sivun. Yleensä ei-tykkääjiä kannustetaan painamaan Tykkää-nappia ja tykkääjiä taas voidaan kiittää Tykkäämisestä ja luvata heille esimerkiksi jokin erikoistarjous tai kertoa jokin erikoisen hyvä vinkki.
Tähän sovellukseen pystyt syöttämään:

 • Linkin
 • Kuvan
 • HTML-koodia

Pelkkä linkki on hivenen tylsä vaihtoehto, mutta kuvalla pystyy jo luomaan upeaa jälkeä, puhumattakaan HTML-koodista. Koodiin voidaan upottaa esimerkiksi Googlen maksuttomilla työkaluilla tehty tarjouspyyntölomake. HTML-koodin suhteen vain mielikuvitus on rajana. Sovelluksessa on mukana editori, joka helpottaa niiden työskentelyä, jotka eivät ymmärrä HTML-koodia.

Sovellusten nimet näkyvät aina Facebook-sivusi vasemmassa laidassa ja tässä sovelluksessa pääset muokkaamaan sekä välilehden nimeä (esimerkiksi Tervetuloa tai Tarjouspyyntö) että välilehden nimen vieressä näkyvää pientä ikonia.

Sovellus tarjoaa automaattisesti statistiikkaa:

 • kuinka moni välilehdelle on käynyt
 • moniko oli tykkääjä ja ei-tykkääjä
 • moniko ensimmäisellä kerralla ei-tykänneistä palasi katsomaan tykkääjänä

Esimerkkisivu Static Iframe Tabilla tehdystä Kysely-sivusta (sivu luotu puhtaasti esimerkin vuoksi).

(Samannimisiä sovelluksia on Facebookissa kymmeniä. Kyseisen sovelluksen tunnistat oheisesta logosta)

Pagemodo Custom Welcome Page and Tabs

Pagemodolla voi tehdä sekä maksuttomia että maksullisia välilehtiä. Tämän kanssa kannattaa olla tarkkana, kun välilehteä alkaa muokata. Rahaa et pääse vahingossa hukkaamaan, mutta itselläni meni turhaa aikaa hukkaan, kun suunnittelin hienon välilehden ja sivun ollessa valmis, huomasinkin että siitä pitäisi maksaa. Tarkista siis heti aluksi, että käyttämäsi malli on maksuton.

Pagemodon välilehtiä aletaan poikkeuksellisesti muokata Facebookin ulkopuolella osoitteessa pagebuilder.pagemodo.com. Sivu kysyy lupaa yhdistää Facebook-tilisi tähän sovellukseen ja myönnettyäsi luvan, pääset käsiksi muokkausohjelmaan.

Useat yritykset ovat lisänneet FB-sivulleen esimerkiksi Tervetuloa-välilehden, jossa toivotetaan uusi, potentiaalinen tykkääjä tervetulleeksi ja kerrotaan mitä yritys tekee sekä mitä tällä Facebook-sivulla tapahtuu. Tervetuloa sivulla pyritään siis vakuuttamaan henkilö, jotta hän painaisi Tykkää-nappia. Toki Tervetuloa-sivulla saa olla muitakin tavoitteita.

Tällä sovelluksella tehdyt (maksuttomat) välilehdet sopivat parhaiten Tervetuloa-sivuiksi. Välilehdet muodostetaan kuvia käyttäen ja väliin vain kirjoitetaan sopivaa tekstiä. Tällä saa aikaiseksi siis visuaalisesti näyttäviä sivuja, kunhan valokuvat ovat erinomaista laatua.
Esimerkkisivu Pagemodolla tehdystä Tervetuloa-sivusta (sivu luotu puhtaasti esimerkin vuoksi).

Mistä löydät yllä olevat sovellukset tai lisää muita sovelluksia?

Lisää sovelluksia kokeiltavaksi löydät kirjoittamalla Facebookin hakukenttään (aina sivun ylälaidassa keskellä) esimerkiksi Iframe tab (iframe on tekninen termi sille, miten FB:n välilehdet nykyään tehdään ja tab tarkoittaa välilehteä) ja klikkaamalla aukeavalta sivulta sivun vasemmasta laidasta Sovellukset. Näin saat listan erilaisista sovelluksista, jotka sopivat tähän tarkoitukseen. Jos tiedät jo etukäteen sovelluksen tarkan nimen, kirjoita se suoraan hakukenttään (esimerkiksi Static Iframe Tab tai Pagemodo).

Parhaita sovelluksia käyttää usein miljoonat ihmiset eli sovellukset, joilla on käyttäjiä vain muutama tuhat, kannattaa unohtaa saman tien. Suosittelemme ensiksi perustamaan yhden harjoittelusivun, jolla voitte rauhassa kokeilla kaikenlaisia sovelluksia. Omalla harjoittelusivullasi voit kokeilla useampaakin sovellusta ja valita niistä yrityksen viralliselle sivulle se kaikkein parhaiten sopiva.

Muistakaa kuitenkin, että ennen välilehtien lisäämistä (tai ylipäätään Facebook-sivun perustamista) teillä täytyy olla suunnitelma, mitä olette sivun kanssa tekemässä ja mitä te sillä pyritte saavuttamaan. Vasta tuo suunnitelma kertoo teille, mitkä välilehdet ovat turhia ja millaisia tarvitsette lisää.

P.S. Jos Facebook on sinulle vielä täysin vieras työkalu, suosittelemme tutustumaan Facebook-koulutukseemme.

Tags: , , , , ,

Trackback from your site.

Kommentit (12)

 • Avatar

  VJ

  |

  Kiitos hyvistä ohjeista!
  Mites Facebook-sivuille saa reunapalkkiin esimerkiksi välilehden TripAdvisorin kommentointeihin?

 • Avatar

  Sirkku Laine

  |

  Terve VJ! Periaatteessa se onnistuu tuolla Facebookiin Static iFrame Tabilla. Eli samalla tavalla kuin Tripadvisorin kommentit saa näkyviin kotisivuilla (avaa yrityksen tiedot Tripadvisorissa klikkaamalla ylhäältä Your Business & Account, Your Businesses ja valitse siitä yrityksesi, jos olet sen itse lisännyt, muista ensin kirjautua sisään), klikkaa sitten aukevalta sivulta oikealta Encourage customer reviews ja sen jälkeen vasemmalta Display reviews/ratings on your website. Tämän jälkeen klikkaa Review Snippets alta Select. Taas aukeaa uusi sivu, jossa voit muokata laatikkoa, miltä se näyttää. Kun olet tyytyväinen, kopio laatikon alta koodin pätkä ja lisää se Facebookin luomaasi Static iFrame Tabille. Kokeileppahan tuota aluksi aikasi kuluksi 🙂

 • Avatar

  mk

  |

  miten sais tehtyä facebookiin blogi, siis oma palsta jossa voisi kertoa ns tärkeitä asioita, ja muut voisivat kyllä vastata, muttei aloittaa uutta aihetta.

 • Avatar

  Sirkku Hirvonen

  |

  Heippa mk!

  Jos sain ajatuksesta kiinni, niin itse asiassa minun mielestäni kaikkein helpoin tapa olisi kirjoittaa muistiinpanoina nuo kirjoitukset. Se on Facebookin oma toiminto, jonka saat tarvittaessa käyttöön Muokkaa sivua –> Sovellukset ja sieltä Muistiinpanot. Se on niin näppärä käyttää ja ajaa asiansa, että mielestäni on hieman ajanhukkaa ottaa erillistä härpäkettä tähän tarkoitukseen.

 • Avatar

  Tuula Sipilä

  |

  Hei, loin hallinoimilleni sivulle välilehden Static HTML: iframe tabsillä, mutta en löydä tapaa miten sen linkittää ulkopuolisele verkkosivulle, osaatko auttaa?

 • Avatar

  Sirkku Hirvonen

  |

  Hei Tuula ja kiitos kysymästä. Tarkoitatko, miten saat ulkopuoliselle sivulle lisättyä linkin juuri kyseiselle välilehdelle? Välilehden www-osoitteen saat kopioitua osoitepalkista, kun välilehti on sinulla auki. Se ei saa olla silloin muokkaustilassa. Kopioi osoite ja näin voit lisätä osoitteen toiselle verkkosivulle. Vai tarkoititko kenties toisin päin eli miten saat välilehteen lisättyä linkin toiselle, ulkopuoliselle sivulle? Tämä taas tapahtuu html-koodin kautta lisäämällä koodi, johon tulee alkuun merkki < ja heti perään a, sitten väli ja href="tähän väliin lisäät haluamasi linkin täydellisenä" rel="nofollow">Tähän haluamasi saateteksti esim. Käy tutustumassa tuotteeseen kotisivuillamme! Ja loppuun vielä koodin pätkä, jossa tulee ensin merkki < sitten / sitten a ja sitten vielä > eli kaikki nuo merkit pötköön. En voi niitä tähän laittaa peräkkäin, kun koodi alkaa toimia etkä sitten näe merkkejä 😀 Auttaako tämä eteenpäin?

 • Avatar

  Karoliina

  |

  Hei!

  Haluaisin tehdä Facebook-sivuillemme omaksi appsikseen jonkin tyyppisen sosiaalisen seinän. Toimisi vähän niinkuin FAQ-tyyppisenä, mutta mielellään omaksi “välilehdekseen”, ettei mene seinlle suoraan. Onko tuollainen mitenkään mahdollista? Onko siihen mitään omaa appia tai mitään? Notes ei oikein ole tarpeeksi visuaalinen tähän tarkoitukseen… Olisin hyvin kiitollinen vastauksestasi 🙂

  Hyvää viikon loppua!

 • Avatar

  Ilkka Kauppinen

  |

  Moikka Karoliina

  Kaikkihan on mahdollista, mutta…

  Miksi ihmeessä haluat tehdä ko. seinän? Facebookin idea on juuri se, että siellä keskustellaan asiakkaan kanssa eikä näitä keskusteluita kannatta missään nimessä piilottaa!

 • Avatar

  Karoliina

  |

  Hei Ilkka!

  Ymmärrän pointtisi, mutta kyseessä olisikin tarkasti määritelty “teema”, jossa ei olisi mitään muuta kuin kysymyksiä ja vastauksia. Tavalliselle seinällehän kun voi liattaa kommentteja, kuvia ja muita. Lisäksi markkinoinnillisessa mielessä on helpompi ohjata tietylle välilehdelle, kuin perusfacebook-sivulle vain. Ja onhan sellainen FAQ-sivun neliökuvake siinä näkyvillä, ei selvästi “piilotu” mihinkään. 🙂

  Osaisitko auttaa tämän probleemani kanssa? Onko tähän mitään jo valmista pohjaa vai pitäisikö sellainen koodata alusta?

  Kiitos paljon,

  Karoliina

 • Avatar

  Karoliina

  |

  Kiitos Ilkka kommentistasi.

  Ei nyt ihan ole sitä, mitä hain, asiakkaiden pitäisi kysyä ja meidän vastata. Ehkä sellaista ei ole valmiiksi.

  Kiitos paljon avustasi!

  Karoliina

Kirjoita kommentti

Sähköinen Liiketoiminta Suomi

Tarjoamme ja tuotamme asiantuntija- ja valmennusspalveluita liiketoiminnan kehittämiseen ja riippumatonta konsultointia digitaalisen liiketoiminnan eri osa-alueilta.

Kerromme siis kertoo sinulle miten saat enemmän irti verkosta.

Katso mitä mieltä asiakkaamme ovat meistä

Rekisteriseloste

Suomen vahvimmat Sähköinen Liiketoiminta Suomi Oy - Kirsi Mikkola