fbpx

Näin hyödynnät ilmaisia kuvagallerioita

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, silti monien yritysten tuotteista ja palveluista löytyy erittäin vähän kuvia netistä.

Jos haluat esitellä tai palveluitasi netissä hieman tyylikkäämmin kuin kotisivuillasi, kannattaa silloin miettiä internetin ilmaisten kuvagallerioiden hyödyntämistä.

Näiden ohjeiden avulla sinäkin opit, kuinka hyödynnät kuvagallerioida myynnissä ja markkinoinnissa.

Kuvagallerioiden hyödyt

Niiden käyttämisessä on ainakin kuusi hyvää puolta:

Kuvien käyttö markkinoinnissa

Kuva: Powi

 1. Kuvat löytyvät hyvin erilaisista kuvahauista. Kannattaa muistaa, että usein kuvat saavat tilaa myös aivan normaalien hakutulosten joukosta.
 2. Kuvat leviävät tehokkaasti erilaisiin MASHUP-palveluihin, kuten hauskaan Qwiki-palveluun.
 3. Voit lisätä kuvagallerioihin lähes niin monta kuvaa kuin haluat.
 4. Saat tuotteillesi tyylikkään myyntigallerian, jonka linkin voit lähettää suoraan asiakkaallesi.
 5. Niiden kautta voit helposti levittää kuvia esimerkiksi yhteistyökumppaneidesi käyttöön.
 6. Voit esittää kuvia tyylikkäästi vaikkapa omassa blogissasi erilaisten lisäosien avulla. Näin on tehnyt mm. Ikihirsi blogissaan. Myös Facebook-sivuille on saatavilla hienoja sovelluksia, joilla voi esitellä kuvagallerioidenne kuvia.

Hyödynnä eri palveluita

Erilaisia kuvagallerioita internetissä löytyy satoja, mutta kaksi suurinta niistä ovat Yahoon omistama Flickr.com ja Googlen omista Picasaweb.

Kuvien kanssa kannattaa toimia samoin kuin videomarkkinoinnissa eli käyttää sitä kuvagalleriaa, joka on kohderyhmälle kaikkein tutuin. Jos sinulla on esimerkiksi amerikkalaisia ja suomalaisia asiakkaita toimi seuraavasti: laita Picasaan kuvat suomenkielisillä teksteillä ja Flickriin englanninkielellä. Näin parannat mahdollisuutta, jotta kumpikin asiakasryhmä löytää juuri sinun kuvasi.

Aloita kuvagallerioiden hyödyntäminen näin

Omasta mielestäni lähes jokaisen yrityksen kannattaisi hyödyntää kuvagallerioita ja niiden mahdollisuuksia markkinoinnissaan ja myynnissään. Toimi siis seuraavasti:

 1. Anna ammattilaisen ottaa kuvia tuotteistasi tai palveluistasi. Ellet ole taitava amatöörikuvaaja niin tämä ei ole oikea kohta säästää.
 2. Valitse mieluisin kuvapalvelu.
 3. Useille kuvagallerioille on olemassa erilaisia kuvien lataamista helpottavia työkaluja. Näitä ovat mm. Flickr Desktop Uploadr ja Picasawebin Picasa 3
 4. Lataa kuvat jaottelemalla ne esim. kohderyhmien tai tuoteryhmien mukaiseen ryhmään.
 5. Täytä jokainen mahdollinen kuviin liittyvä kohta eli, eri gallerioiden kuvaukset, kuvien otsikot, kuvatekstit, tunnisteet eli tagit sekä maantieteelliset sijainnit mahdollisimman huolellisesti. Tämä on erittäin tärkeä vaihe, sillä juuri näiden määritteiden avulla kuvasi löytyvät erilaisista hauista.
 6. Muista myös laittaa gallerioihin suora linkki mistä ko. tuotteen voi ostaa tai ainakin www-sivujesi osoite. Oppia voi katsoa esim. Rovaniemeläisen Taigakorun Picasa ja Flickr-gallerioista.
 7. Tämän lisäksi kannattaa tietysti omilla kotisivuilla kertoa, mistä löytyy lisää kuvia tuotteistanne.

Muita tapoja hyödyntää kuvagallerioita

Kuvagallerioita voi hyödyntää perustamalla erilaisia ryhmiä , verkostoitua kommentoimalla muiden kuvia tai pitämällä kuvakilpailu, jonka avulla hankkii kuvia omaan käyttöönsä. Näin teki onnistuneesti esim. Helsingin kaupunki vuonna 2010.

Kuvagallerioista voi etsiä myös kuvia omaan käyttöön vaikkapa omaan blogiin tai www-sivuille. Muistathan, että voit käyttää vain niitä kuvia, joiden omistaja on antanut tähän mahdollisuuden.

Paras paikka etsiä näitä on Creative Commons lisenssin mediahaku, josta löytyneitä kuvia ja muuta mediaa saa käyttää omassa toiminnassaan. Muistathan aina lukea kuvan käyttöön liittyvät ehdot ja merkitä kuvan oikeudet kuvan omistajan toivomalla tavalla, kuten esimerkiksi tämän artikkelin kuvassa on tehty.

Tags: ,

Sähköinen Liiketoiminta Suomi

Tarjoamme ja tuotamme asiantuntija- ja valmennusspalveluita liiketoiminnan kehittämiseen ja riippumatonta konsultointia digitaalisen liiketoiminnan eri osa-alueilta.

Kerromme siis kertoo sinulle miten saat enemmän irti verkosta.

Katso mitä mieltä asiakkaamme ovat meistä

Tietosuojaseloste

Tilaajavastuu.fi -Luotettava kumppani Sähköinen Liiketoiminta Suomi Oy