fbpx

Näin hyödynnät videoita

Videot ovat oikein käytettynä yksiä internetin tehokkaimpia työkaluja liiketoiminnan tehostamiseksi. Jostain syystä niitä ei oikein vielä kuitenkaan osata hyödyntää riittävästi. Seuraamalla näitä ohjeita saat videoistasi enemmän irti.

Videoiden käyttäminen alkaa, niin kuin kaikki muukin markkinointi ja myynti, kohderyhmän ja tavoitteiden määrittelystä. Video voi olla puhdas esittelyvideo, viraalivideo, käyttöopas tai video jonka tavoitteena on helpottaa vaikeasti selitettävän tuotteen myyntiä

Tiedän, että Suomessa on käynnissä juuri nyt massiivinen videotuotantojen myynti. Haluan muistuttaa kaikkia siitä, että ei kannata ostaa yritysvideoita, jos videoita ei saa omakseen ja vapaasti hyödynnettäväksi, sillä silloin jää suurin osa videoiden voimasta käyttämättä.

Perusasiat videoiden hyödyntämisestä

Kun video on tuotettu alkaa vasta työ, sillä muuten siihen panostetut resurssit hukkaan. On nimittäin tärkeää, että tehty video myös laitetaan internet-käyttäjien ulottuville.

Ensin kannattaa hankkia oma tili Youtubesta, mikä on maailman suurin videojakopalvelu ja maailman toiseksi käytetyin hakukone. Tiliä luodessa kannattaa tehdä oma yritykseen ulkoasuun sopiva profiilisivu, kuten esimerkiksi Oulun ilmakitaran maailmanmestaruuskilpailut ovat tehneet.

Muistathan laittaa videolle kohderyhmää kiinnostavan otsikon, kuvaustekstin sekä tagit eli tunnisteet, sillä näiden avulla videosi löytyvät videopalvelun hausta sekä eri hakukoneista. Turhaa lienee sanoa, että nämä tekstit kannattaa tehdä sillä kielellä mitä kohderyhmäsi käyttää.

Levitä videota laajalle

Tämän jälkeen tee sama vähintään viidessä muussa videopalvelussa. Löydät kohderyhmäsi kannalta kiinnostavimmat palvelut tältä sivulta, jossa on listattuna monta sataa erilaista videopalvelua. Jos haluat hoitaa homman oikein viimeisen päälle muuntelet videoiden otsikoita, tageja ja kuvatekstejä hiukan, jolloin maksimoit niiden löytymisen mahdollisuuden monilla erilaisilla hauilla.

Näin toimimalla saat videollesi mahdollisimman monta katsojaa sekä valtaat hakutulosten joukosta helposti jopa puolisivua, kuten ”9 months of snow” elokuvalle on käynyt.

Video kannattaa tämän jälkeen tietysti lisätä myös omille kotisivuille. Videon lisääminen onnistuu embeddaamalla eli upottamalla, kuten vaikkapa Joulupukin kesämökki on tehnyt.  Ohjeet embeddaukseen eli upottamiseen tekemiseksi löydät tietysti samasta videopalvelusta.

On olemassa muitakin videopalveluita kuin YouTube

Videoiden esittäminen kotisivuilla voisi olla tosin parempi tehdä vaikkapa hyödyntämällä Vimeo-palvelua, jossa videot näytetään parempilaatuisina kuin Youtubessa.

Seuraa tuloksia

Suurin osa eri videopalveluista mahdollistaa omien videoiden katselun tarkan seurannan. Muista hyödyntää näitä!

Tags: ,

Sähköinen Liiketoiminta Suomi

Tarjoamme ja tuotamme asiantuntija- ja valmennusspalveluita liiketoiminnan kehittämiseen ja riippumatonta konsultointia digitaalisen liiketoiminnan eri osa-alueilta.

Kerromme siis kertoo sinulle miten saat enemmän irti verkosta.

Katso mitä mieltä asiakkaamme ovat meistä

Tietosuojaseloste

Tilaajavastuu.fi -Luotettava kumppani Sähköinen Liiketoiminta Suomi Oy