fbpx

Näin eAskel konsultaatio auttoi verkkokauppiaana alkuun

Kirjoittaja on yrittäjä, paperitaiteilija Sirpa Kivilompolo, Paperivalo Ky

Syksyllä 2010 se kolahti

Sirpa-Kivilompolo-Paperivalo-KyOlin sähköisen kolmipäiväisellä markkinoinnin kurssilla syksyllä 2010 ja se kolahti. Mikä mahdollisuuksien valtameri onkaan tarjolla verkossa ja samalla rahalla tavoittaa koko maailman!  Asiat jäivät hautumaan ja aktivoituivat maaliskuussa Ilkka Kauppisen Internet- markkinointikurssilla, jossa yhden päivän Meri-Lapin yrittäjille suunnatussa tehoiskussa sain paljon tiivistä tietoa ja vinkin eAskel- konsultoinnista.

Soitin seuraava päivänä Sähköinen Liiketoiminta Suomi Oy:n Kirsi Mikkolalle ja sain heti varmuuden, että eAskel on juuri tarpeisiini soveltuva palvelu. Sovimme Kirsin kanssa tapaamisen reilun kahden viikon päähän puhelustani. Muistan vielä Kirsin kysyneen, enhän ole tehnyt vielä mitään päätöksiä?

Verkkokaupan perustamisen työ- ja tietomäärä yllätti täysin

Näin jälkeenpäin ajatellen, en voinut kuvitellakaan, mitä kaikkea liittyy verkkokaupan perustamiseen. Olisin ollut kerta kaikkiaan hukassa ilman eAskel asiantuntijaa. Aluksi piti selvittää, minkälaisen kaupan haluan Paperivalolle, onko kauppa kannattavaa ja miten edetä järkevästi. Koska Paperivalo on design yritys, oli verkkokaupan ulkoasu minulle erityisen tärkeää.  Graafikkoystäväni kanssa olimme keksineet, että olisi hienoa, jos koko Paperivalo mallisto olisi yhdellä sivulla. Ei mitään klikkauksia tuoteryhmästä toiseen ja taas paluuta edelliselle sivulle, niin kuin monessa verkkokaupassa tehdään. Kuningasajatuksemme toteutti rovaniemeläinen Mainostoimisto Puisto Oy yhdessä Kovakoodarit Oy:n kanssa. Alustaksi valittiin Magento, joka mielestäni taipui monenlaiseen räätälöintiin.

Minut yllätti myös se, miten paljon asioita on hallittava verkkokauppiaana ja verkkokaupan hallintapuolella. Aluksihan olin keskittynyt vain ulkoasuun ja tuotteiden loogiseen esittämiseen. Siinäkin riitti valtavasti miettimistä ja päättämistä. Kirsin jakelukanava asiantuntija-avun tiimoilta olin päätynyt siihen, että kaupassa tulee olemaan osiot kuluttajille, jälleenmyyjille ja B2B- asiakkaille. Usean kohderyhmän verkkokauppa vaati tarkempaa tarkastelua verkkokaupan toteuttajien  kanssa ja tarvittiinkin useampi palaveri, että saimme toimivan ratkaisun. Koin, että on ensiarvoisen tärkeää käyttää alussa riittävästi aikaa ja asiantuntijaa apuna, jotta että tilaaja ja toteuttaja ymmärtävät toisensa oikein.

Verkkokaupan markkinointi on avainasemassa

Paperivalon verkkokauppa lanseerattiin viime syksynä Habitare– messuilla. Kerrankin pystyin sanomaan jokaiselle kiinnostuneelle, mistä näitä ihania tuotteita voi ostaa. Pikkuhiljaa myös tukkuasiakkaat ovat opetelleet tilaamaan verkkokaupasta ja huomanneet sen helppouden. Muutamia tilauksia on tullut jo ulkomailtakin. Kansainvälinen puoli avautui tammikuun lopulla. Tehokas kohderyhmät tavoittava internet-markkinointi on erittäin tärkeää uuden verkkokaupan lanseeramisessa.

Olen saanut paljon kiitosta kaupan ulkonäöstä ja käytön helppoudesta. Myös päivittäminen sujuu mukavasti ja saan itse pidettyä kaupan ajan tasalla. Nyt toivon, että tokiolaiset suomifanit näpyttelevät Paperivalon verkkosivuja metromatkoillaan ja tilaavat Valkoista valoa Lapista. Kauppa toimii siis loistavasti myös älypuhelimessa.

Valoisin terveisin – Sirpa Kivilompolo

www.paperivalo.fi

Näin tilaat eAskeleen

Tags: , , , ,

Sähköinen Liiketoiminta Suomi

Tarjoamme ja tuotamme asiantuntija- ja valmennusspalveluita liiketoiminnan kehittämiseen ja riippumatonta konsultointia digitaalisen liiketoiminnan eri osa-alueilta.

Kerromme siis kertoo sinulle miten saat enemmän irti verkosta.

Katso mitä mieltä asiakkaamme ovat meistä

Tietosuojaseloste

Tilaajavastuu.fi -Luotettava kumppani Sähköinen Liiketoiminta Suomi Oy