fbpx
  • Etusivu
  • edelläkävijyys
  • Business Finlandin Innovaatioseteli haku avautui 4.8.2019. Seteli on 6200 € ilmaista innovointitukea

Business Finlandin Innovaatioseteli haku avautui 4.8.2019. Seteli on 6200 € ilmaista innovointitukea

InnovaatioseteliTarvitsetko apua kansainvälistymiseen? Entä digitaalisten myynti- ja jakelukanavien etsimiseen kansainvälisiltä markkinoilta? Onko yrityksellä tuoteidea, jota haluaisit jalostaa, muttet tiedä miten?

Innovaatioseteli on hyvä apu saada innovatiivista osaamista ja asiantuntija-apua yritykseesi. BusinessFinlandin innovaatioseteli on pk-yrityksille ja mikroyrityksille suunnattu tuki,  jolla yritys voit saada uutta digitaalisen liiketoiminnan muotoilua ja osaamista yritykseen.

Setelin arvo on 6 200 € (5 000 € + alv) ja yritys voi käyttää sen innovaatiotoimintaan liittyvien asiantuntijapalvelujen hankintaan vaikkapa esimerkiksi meiltä Sähköinen Liiketoiminta Suomi Oy:stä.

Haettavan innovaatiosetelin arvo on aina 6 200 euroa (5000 euroa + alv). Rahoitus voidaan käyttää ainoastaan ostopalveluun enintään kahdelta nimetyltä palveluntuottajalta. Huomaa, että yrityksellä ja valitulla palveluntuottajalla ei saa olla intressiyhteyttä. Rahoituksessa ei ole lainkaan omarahoitusosuutta. Ostettu palvelu voi olla toki suurempikiin, jolloin yritys maksaa erotuksen palveluntuottajalle. Seteliä voi käyttää enintään kahden palveluntuottajan palveluihin. Seteli on voimassa 6 kk myöntämispäivämäärästä ja hakijayritys raportoi Business Finlandille projektin päätyttyä.

Innovaatiosetelin kriteereitä tarkistetaan vuoden vaihteessa siten, että jatkossa innovaatiosetelivoidaan myöntää yritykselle, jonka Rating Alfa on vähintään A (aiemmin A+). Jatkossa ei myöskään edellytetä, että yritys olisi toiminut vähintään yhden tilikauden ajan. Kriteerimuutoksilla houkutellaan lisää uusia yrityksiä innovaatiotoiminnan piiriin.

Innovaatiosetelin myöntäminen edellyttää jatkossakin, että yrityksellä on jokin uusi tuote tai palvelu, johon asiantuntijapalvelun hankinta kohdistuu, ja että sitä on tarkoitus myydä heti tai tulevaisuudessa myös kansainvälisille markkinoille. Innovaatioseteli voidaan myöntää vain kerran.Kenelle innovaatioseteli on tarkoitettu?

Innovaatioseteli myönnetään hakemuksesta innovaatiotoimintaa käynnistäville, vakiintunutta liiketoimintaa harjoittaville pk-yrityksille ja mikroyrityksille, joilla on uusi kansainvälistä kasvupotentiaalia omaava tuote tai palvelu.

Esimerkkejä innovaatiosetelin käyttökohteista ovat muunmuassa:

  • tuote- ja palvelustrategian kehittämiseen liittyvät palvelut (mm. muotoilustrategian valmistelu)
  • kokeilut sekä ketterä tuote- ja palvelukehitys
  • innovaatiotoimintaan liittyvät mittaus- ja testauspalvelut
  • innovaatiotoimintaan liittyvät soveltuvuustutkimukset ja asiantuntijalausunnot
  • tutkimustulosten arviointiin ja hyödyntämiseen liittyvät palvelut
  • innovaatioprojektien valmistelu

Innovaatioseteli on tarkoitettu vakiintunutta liiketoimintaa (yrityksellä on liikevaihtoa vähintään yhdeltä päättyneeltä tilikaudelta) harjoittaville pk-yrityksille, jotka haluavat käynnistää innovaatiotoiminnan.

Innovaatiotoiminta tarkoittaa toimenpiteitä, joilla yritys kehittää tuotteitaan, palvelujaan tai prosessejaan, tai hankkii palveluna uutta innovaatiotoiminnassa tarvittavaa tietoa ja osaamista.

Miten Innovaatioseteliä voi hakea?

Mieti ensin millaista digitaalisen liiketoiminnan osaamista ja asiantuntemusta tarvitset ideasi kehittämisessä. Etsi osaava palveluntarjoaja ja keskustele hänen kanssa tarpeestasi. Myös me Sähköinen Liiketoiminta Suomi Oy olemme yksi palveluntarjoajista. Voit ottaa yhteyttä suoraan Kirsiin ja keskustella miten voisimme olla avuksi.

Lue huolellisesti innovaatiosetelin kuvaus Business Finlandin sivuilta, osoitteessa

http://www.businessfinland.fi/suomalaisille-asiakkaille/palvelut/rahoitus/tutkimus-ja-kehitysrahoitus/innovaatioseteli/

ja kysy tarvittaessa lisätietoja Business Finlandin innovaatiosetelitiimiltä.

Tee hakemus Business Finlandin sähköisessä asiointipalvelussa; voimme osallstua mielellämme hakemuksen laatimiseen, mutta yrityksen edustajan on laadittava hakemus, sitä innovaatiosetelihakemusta ei voi tehdä asiantuntija hakijayrityksen puolesta.

Käytä hyvä innovaatioseteli se on instrumentti yrityksesi liiketoiminnan kehittämiseen!

Lisätietoja: 
Innovaatiosetelin palveluntarjoaja Sähköinen Liiketoiminta Suomi Oy, yhteyshenkilö: Kirsi Mikkola, kirsi.mikkola(at)liiketoiminta.info, puh. 040 555 1019.

Lue lisää innovaatiosetelistä:

https://www.businessfinland.fi/suomalaisille-asiakkaille/palvelut/rahoitus/tutkimus-ja-kehitysrahoitus/innovaatioseteli/

 

Tags: , ,

Sähköinen Liiketoiminta Suomi

Tarjoamme ja tuotamme asiantuntija- ja valmennusspalveluita liiketoiminnan kehittämiseen ja riippumatonta konsultointia digitaalisen liiketoiminnan eri osa-alueilta.

Kerromme siis kertoo sinulle miten saat enemmän irti verkosta.

Katso mitä mieltä asiakkaamme ovat meistä

Tietosuojaseloste

Tilaajavastuu.fi -Luotettava kumppani Sähköinen Liiketoiminta Suomi Oy