Digitalisoi ja innovoi yrityksen liiketoimintaa 6200 € arvoisella Innovaatiosetelillä!

TEKES-InnovaatioseteliNyt hyvä keino saada digitaalista innovatiivista osaamista ja asiantuntija-apua yritykseesi  TEKESin innovaatiosetelillä. Innovaatioseteli on pk-yrityksille ja mikroyrityksille suunnattu tuki,  jolla yritys voit saada uutta digitaalisen liiketoiminnan tietoa ja osaamista yritykseen. Setelin arvo on 6 200 € (5 000 € + alv) ja yritys voi käyttää sen innovaatiotoimintaan liittyvien asiantuntijapalvelujen hankintaan vaikkapa esimerkiksi meiltä Sähköinen Liiketoiminta Suomi Oy:stä.

Haettavan innovaatiosetelin arvo on aina 6 200 euroa (5000 euroa + alv). Rahoitus voidaan käyttää ainoastaan ostopalveluun enintään kahdelta nimetyltä palveluntuottajalta. Huomaa, että yrityksellä ja valitulla palveluntuottajalla ei saa olla intressiyhteyttä. Rahoituksessa ei ole lainkaan omarahoitusosuutta. Ostettu palvelu voi olla toki suurempikiin, jolloin yritys maksaa erotuksen palveluntuottajalle. Seteliä voi käyttää enintään kahden palveluntuottajan palveluihin. Seteli on voimassa 6 kk myöntämispäivämäärästä ja hakijayritys raportoi Tekesille projektin päätyttyä.

Päivitettyä tietoa 5.12.2017

Innovaatiosetelin kriteereitä tarkistetaan vuoden vaihteessa siten, että jatkossa innovaatiosetelivoidaan myöntää yritykselle, jonka Rating Alfa on vähintään A (aiemmin A+). Jatkossa ei myöskään edellytetä, että yritys olisi toiminut vähintään yhden tilikauden ajan. Kriteerimuutoksilla houkutellaan lisää uusia yrityksiä innovaatiotoiminnan piiriin.

Innovaatiosetelin myöntäminen edellyttää jatkossakin, että yrityksellä on jokin uusi tuote tai palvelu, johon asiantuntijapalvelun hankinta kohdistuu, ja että sitä on tarkoitus myydä heti tai tulevaisuudessa myös kansainvälisille markkinoille. Innovaatioseteli voidaan myöntää vain kerran.

Jotta käsittelyajat saadaan pidettyä lyhyinä myös vuodenvaihteen lomien aikana, sulkeutuu innovaatiosetelin haku 10.12. klo 22. Kaikki siihen mennessä tulleet hakemukset tullaan käsittelemään resurssien mahdollistamassa aikataulussa. Haku avautuu uudestaan 8.1.2018.

Innovaatiosetelin kokeilua jatketaan ainakin vuoden 2019 loppuun saakka.

Kenelle ja mitä?

Seteli myönnetään hakemuksesta innovaatiotoimintaa käynnistäville, vakiintunutta liiketoimintaa harjoittaville pk-yrityksille ja mikroyrityksille, joilla on uusi kansainvälistä kasvupotentiaalia omaava tuote tai palvelu.

Esimerkkejä innovaatiosetelin käyttökohteista ovat muunmuassa:

  • tuote- ja palvelustrategian kehittämiseen liittyvät palvelut (mm. muotoilustrategian valmistelu)
  • kokeilut sekä ketterä tuote- ja palvelukehitys
  • innovaatiotoimintaan liittyvät mittaus- ja testauspalvelut
  • innovaatiotoimintaan liittyvät soveltuvuustutkimukset ja asiantuntijalausunnot
  • tutkimustulosten arviointiin ja hyödyntämiseen liittyvät palvelut
  • innovaatioprojektien valmistelu

Innovaatioseteli on tarkoitettu vakiintunutta liiketoimintaa (yrityksellä on liikevaihtoa vähintään yhdeltä päättyneeltä tilikaudelta) harjoittaville pk-yrityksille, jotka haluavat käynnistää innovaatiotoiminnan.  Innovaatiotoiminta tarkoittaa toimenpiteitä, joilla yritys kehittää tuotteitaan, palvelujaan tai prosessejaan, tai hankkii palveluna uutta innovaatiotoiminnassa tarvittavaa tietoa ja osaamista.

Miten Innovaatioseteliä voi hakea?

Mieti ensin millaista digitaalisen liiketoiminnan osaamista ja asiantuntemusta tarvitset ideasi kehittämisessä. Etsi osaava palveluntarjoaja ja keskustele hänen kanssa tarpeestasi. Myös me Sähköinen Liiketoiminta Suomi Oy olemme yksi palveluntarjoajista. Voit ottaa yhteyttä suoraan Kirsiin ja keskustella miten voisimme olla avuksi. Lue huolellisesti innovaatiosetelin kuvaus osoitteessa www.tekes.fi/innovaatioseteli ja kysy tarvittaessa lisätietoja Tekesin innovaatiosetelitiimiltä. Tee hakemus Tekesin sähköisessä asiointipalvelussa; voimme osallstua mielellämme hakemuksen laatimiseen, mutta yrityksen edustajan on laadittava hakemus, sitä ei siis voi tehdä asiantuntija hakijayrityksen puolesta.

Käytä hyvä instrumentti yrityksesi liiketoiminnan kehittämiseen!

Lisätietoja: 
Innovaatiosetelin palveluntarjoaja Sähköinen Liiketoiminta Suomi Oy, yhteyshenkilö: Kirsi Mikkola, kirsi.mikkola(at)liiketoiminta.info, puh. 040 555 1019.

www.tekes.fi/innovaatioseteli
Team Finland –asiakaspalvelu
Ma – pe klo 13-15
Tel. 029 50 20510

p.s. Tutustu myös Team Finland Explorer -rahoitukseen, joissain tapauksissa se voi olla vaihtoehto innovaatiosetelille.

Tags: , ,

Trackback from your site.

Kirjoita kommentti

Sähköinen Liiketoiminta Suomi

Tarjoaa ja tuottaa asiantuntija- ja koulutuspalveluita liiketoiminnan kehittämiseen ja riippumatonta konsultointia sähköisen liiketoiminnan eri osa-alueilta.

Se siis kertoo sinulle miten saat enemmän irti verkosta.

Katso mitä mieltä asiakkaamme ovat meistä

Tietosuojaseloste


Verkkokaupan, digimarkkinoinnin ja sosiaalisen median koulutusta yrityksille, yhdistyksille ja organisaatioille! Koulutuksemme sisältävät käytännönläheistä ja konkreettista digikoulutusta pienryhmissä