• Etusivu
 • Verkkojalanjälki™ – digitaalisen saavutettavuuden parantamiseen

Verkkojalanjälki™ – digitaalisen saavutettavuuden parantamiseen

Verkkojalanjälki mittaus toimii digitaalisen liiketoiminnan kehittämisen perustyövälineenäMatkailuyrittäjä ja matkailukehittäjä !

Haluatko tietää ja oppia, miten nostat yrityksen tai alueen verkkojalanjälkeä ja hallitset mainetta verkossa? Jos haluat, osta Verkkojalanjälki™ -valmennus.

Mikä on Verkkojalanjälki™

Verkkojalanjälki on työväline, jossa saadaan kokonaiskuva alueen, yrityksen ja palvelujen löydettävyydestä verkossa. Verkkojalanjälki™ mittaus antaa numeerisen tuloksen asteikolla 1-5, jossa 1=erittäin heikko, 2=heikko, 3=kohtalainen, 4=hyvä, 5=erinomainen siitä, kuinka hyvin yritys tai alue on hoitanut digitaalista löydettävyyttään ja mainetta verkossa.  Verkkojalanjälkeä voidaan vertailla muiden matkailualuiden tai yritysten kesken.
Verkkojalanjäljen muodostumiseen vaikuttavat vahvasti myös asiakkaat, jotka tekevät yritykseen kohdistuvaa sisältöjä etenkin sosiaaliseen mediaan, jakamalla sisältöjä yrityksen kotisivuilta, Facebook, Instagram tai Twitter julkaisuja, hashtagaamalla, paikkatagaamalla tai arvioimalla yrityksen palveluja suosittelupalveluissa kuten TripAdvisor, Google Local Guides, Kayak, Zoover, OTA kanavat ja niin edelleen.

Verkkojalanjälki™ -valmennus

Verkkojalanjälki™ valmennuksessa saat erittäin toimivia työvälineitä digitaalisen löydettävyyden parantamiseen hakukoneissa, mobiilissa, sosiaalisessa mediassa niin kotimaasa kuin kansainvälisillä markkinoilla sekä opit mittaamaan itse yrityksesi Verkkojalanjäljen.  Koulutuspäivänä aikana saat  TOP10 konkreettista tärkeää ohjetta kuinka nostat löydettävyyttä verkossa.

Koulutuksen sisältö, kesto 3,5 tuntia

 • Verkkojalanjäljen mittaus – tee se itse
 • Verkkojalanjäljen nostamisen keinot ja löydettävyyden parantaminen
 • 10 tee se itse tärkeintä asiaa kuntoon, jotta yrityksen sivustot tai verkkokauppa löytyy paremmin hakukoneista
 • Maineenhallinta – tee se itse
 • Verkon toimiva asiakaspalvelu ja -kanavat matkailuyrityksen käytössä

Osallistujilla tulee olla oma internetiin yhdistetty laite mukanaan. Lisäksi hyvä olisi, jos osallistujilla on mahdollisuus päästä omien kotisivujen tai verkkokaupan hallintaan. #verkkojalanjälki

HOX!

Verkkojalanjälki™ koulutuksen voi hyvin yhdistää esimerkiksi seuraaviin puolipäivää kestäviin koulutuksiin.
a) jakelukanavakysymykset;  onko oma suoramyynti vai liittyminen kansainväliseen jakelukanavaan kannattavampaa?  tai
b) sosiaalisen median käyttö myynnin tukena; kuinka sosiaalinen media voi parhaimmillaan käytännössä tukea matkailutuotteiden myyntiä.

Koulutuksen sisältö, kesto 3,5 tuntia

Jakelukanavakysymykset – koulutus, 1/2 päivää

 • Matkailuyrityksen jakelukanavat ja jakelukanavastrategia, mitä ne tarjoavat käytännössä?
 • Kannattaako oma suora myynti vai onko myynti jakelukanavasa tehokkaampaa?
 • Globaali jakelukanavakartta
 • Matkailuliiketoiminnan merkittävimmät kansainväliset näkyvyys- ja myyntikanavat, miten ne toimivat käytännössä, mitkä ovat komissiokäytännöt, hinnoittelumallit ja vastuut: OTA, Travel Agents, Meta Search Engines ja GDS -järjestelmät sekä miten pk-yrittäjä voisi päästä niihin mukaan

Kysymyksiä ja vastauksia siitä, miten yrityksen oma varausjärjestelmä ja sähköinen jakelukanava keskustelevat, vai keskustelevatko?

TAI vaihtoehtoisesti:

Sosiaalisen median käyttö myynnin tukena -koulutus, 1/2 päivää

 • ”Johtavat” sosiaalisen median työkalut ja niiden tarkoituksen mukainen käyttö matkailuliiketoiminnassa
 • Miten analysoidaan näkyvyyttä ja mainetta sosiaalisessa mediassa? Mitä mieltä asiakkaat ovat yrityksesi tuotteista ja palveluista?
 • Lyhyt yhteenveto suosituimmista matkailun sosiaalisen median kanavista b2b ja b2c myynnissä ja markkinoinnissa (kotimaa/kv)
 • Kampanjat, kilpailut, liidien hankinta myynnin tukena
 • Käytännön esimerkkejä miten sosiaalista mediaa voidaan käyttää myynnin tukena ja saada rahaa enemmän kassaan: sosiaalisen median yhdistäminen verkkokauppaan ja kotisivuihin ja eläviä tuloksellisia esimerkkejä pk-yrityksen arjesta.

Osallistujien kysymyksiä ja vastauksia pitkin päivää.

#yrittäjyys #liiketoiminta #verkkokauppa #matkailu #myynti #jakelukanavat #sekakäyttö #asiakaspalvelu #sisältömarkkinointi #kotisivut #digitaalisuus #sosialinenmedia #verkkokauppa

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä niin järjestämme koulutuksen teidän toiveiden mukaan! Lisätietoja: Kirsi Mikkola, kirsi.mikkola(at)liiketoiminta.info, gsm 040 555 1019

Sähköinen Liiketoiminta Suomi

Tarjoamme ja tuotamme asiantuntija- ja valmennusspalveluita liiketoiminnan kehittämiseen ja riippumatonta konsultointia digitaalisen liiketoiminnan eri osa-alueilta.

Kerromme siis kertoo sinulle miten saat enemmän irti verkosta.

Katso mitä mieltä asiakkaamme ovat meistä

Rekisteriseloste

Suomen vahvimmat Sähköinen Liiketoiminta Suomi Oy - Kirsi Mikkola