fbpx
  • Etusivu
  • b2b
  • Uuden yrityksen markkinointi internetissä – case Arctic Warriors Oy

Uuden yrityksen markkinointi internetissä – case Arctic Warriors Oy

arctic-warriors-hunjat”Lapin yrttien mahtava potentiaali oli pyörinyt mielessä pitkään. Aika tyypilliseen tapaan ajattelin että ’jonkun pitäisi tehdä jotain’, mutta loppujen lopuksi itsehän sitä oli ryhdyttävä hommiin.”, ajatteli yrityksen idean äiti Katja Misikangas. Tavoitteena yrityksellä on ei enempää eikä vähempää kuin maailman valloitus ja arktisen viljelyn pelastaminen.

Arctic Warriors myy maukkaita Lapin yrteistä valmistettavia tuotteita, jotka pelastavat asiakkaansa arjen vastoinkäymisiltä, kuten flunssalta ja stressiltä.

Yrityksen muut omistajat ovat kokeneita internetmarkkinoijia ja viestinnän ammattilaisia, joten markkinointiin suhtauduttiin alusta alkaen todella vakavasti. Ensimmäisen vuoden kuluista lähes 70% kuluikin markkinointiin.

Kohderyhmät ja perusasiat kuntoon

Yrityksen kohderyhmien analysoinnin ja valinnan jälkeen yritykselle valittiin mainostoimisto Adams  Valinnassa painotettiin kokemusta toimialasta ja sitä, että se täydentäisi yrityksen oman henkilökunnan osaamista tai ennemminkin osaamisen puutteita. Hintaa ei pidetty ratkaiseva asiana, sillä yleensä on syynsä, miksi jokin mainostoimisto on kallis. Jakelukanavastrategian muodostamisen jälkeen oli aika laatia markkinointisuunnitelma. Tärkeää yrityksen brändin muodostamisessa oli myös erottautuminen.

Kuluttajamarkkinointi

Yrityksen markkinointi perustui alkuvaiheessa vahvasti internetmarkkinointiin. Työkaluista tärkeimpiä olivat omien kotisivujen lisäksi tehokas hakukoneoptimointi esimerkiksi avainsanoihin ruusujuuri ja väinönputki sekä erilaiset sosiaalisen median työkalut. Alkuvaiheessa käytettiin myös runsaasti Googlen Display Networkin kautta esitettäviä bannereita, joiden klikkihinnat onnistuttiin optimoimaan jopa alle kolmen sentin. Näin yritys sai erittäin paljon näkyvyyttä kohderyhmänsä keskuudessa erittäin edullisesti.

Sosiaalisen median työkaluista käytettiin päätyökaluna Facebookia sekä Twitteriä ja Instagramia.

arctic-warriors

Tärkein sosiaalisen median keino oli kuitenkin erilaisten bloggaajien ja muiden sosiaalisen median kanavien käyttäjien aktivoiminen tuotteen ilosanomaa levittämään. Yritys lähettikin alkuvaiheessa erittäin suuren määrän tuotteitaan ilmaiseksi eri tahoille saadakseen #ArcticWarriors-tagille mahdollisimman paljon käyttöä. Yritys seurasi Tagboard-työkalulla  heihin liittyvää toimintaa, joka mahdollisti myös aktiivisen keskusteluun osallistumisen.

Yritys myös otti monen muun sosiaalisen median kanavan haltuun ja tekee näin jatkossakin, sillä mikäli jostain uudesta kanavasta tulee suosittu, on hyvä, että on valmiiksi jo yrityksen oma nimi käytössä ja etumatka kilpailijoihin. Voitkin löytää @arcticwarriors lähes kaikista suosituimmista sosiaalisen median työkaluista.

Lisäksi yritys hyödynsi runsaasti myös muita medioita sekä perinteistä myynninedistämistä maistatuksineen.

Jälleenmyyjät

Jälleenmyyjiin päin tärkein markkinointityökalu on puhelin. Puhelinmyynnin lisäksi yritys käyttää säännöllisesti uutiskirjeitä jälleenmyyjille kohdistetusti viestimiseen. Tärkein asia kuitenkin internetissä on, että tuotteiden myynti tehdään mahdollisimman helpoksi. Tämä tarkoittaa mm. sitä, että yrityksen tuotekuvaukset, kuvat ja muut tarpeelliset tiedot löytyvät helposti verkkosivuilta ilman toimintaa vaikeuttavia salasanoja. Lisäksi yrityksen kaikki yrityksen myynninedistämismateriaali on laadukasta, lähtien kirjekuorista erilaisiin sesonkikohtaisiin flyereihin.

Opit

Vaikeinta markkinoinnissa oli kuitenkin lopulta kohderyhmän ja sen tarpeiden kuuntelu. Yritys painotti alkuvaiheessaan mm. liian vähän sen kovimpia kilpailuetuja eli Lapin puhtautta ja imagoa. Lisäksi tuotteiden käyttötarkoitusta ei osattu riittävän hyvin markkinoinnissa viestiä. Tähän vaikuttivat osaltaan erilaisten viranomaisten tiukat määräykset. Yritys onkin juuri nyt uusimassa brändiään ja markkinointiaan. Jokaisen yrityksen pitäisikin muistaa miettiä brändiään ja kehittämistä syvällisemmin parin vuoden välein.

Onnistumiset

Yrityksen ensimmäiset tuotteet lanseerattiin puolitoista vuotta sitten. Tuotteita voi ostaa yli 300 jälleenmyyjältä ympäri Suomen sekä yrityksen omasta verkkokaupasta. Tuotteita myydään luontaistuote- ja päivittäistavaraliikkeiden lisäksi mm. matkailuyrityksissä, kahviloissa ja erilaissa hoitoloissa. Lisäksi niitä käytetään ravintoloissa annosten raaka-aineena. Tuotteita viedään neljään eri maahan. Ilman internetiä emme olisi tässä kaikessa onnistuneet.

Kehotammekin kaikkia yrityksiä panostamaan internetmarkkinointiin. Panostakaa siihen vielä hieman enemmän kuin olisitte halunneet. Ja jos ette itse osaa, niin osaamista on aina saatavilla. Kuten vaikkapa tämän blogin ylläpitäjän yrityksestä.

Kirjoittaja on  Ilkka Kauppinen, Arctic Warriors Oy toimitusjohtaja ja partneri sekä Sähköinen Liiketoiminta Suomi Oy:n kumppani,  internetmarkkinoinnin asintuntija, kouluttaja ja konsultti.

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Sähköinen Liiketoiminta Suomi

Tarjoamme ja tuotamme asiantuntija- ja valmennusspalveluita liiketoiminnan kehittämiseen ja riippumatonta konsultointia digitaalisen liiketoiminnan eri osa-alueilta.

Kerromme siis kertoo sinulle miten saat enemmän irti verkosta.

Katso mitä mieltä asiakkaamme ovat meistä

Tietosuojaseloste

Tilaajavastuu.fi -Luotettava kumppani Sähköinen Liiketoiminta Suomi Oy