fbpx

Tiedätkö mitä sinusta puhutaan verkossa?

Tiedätkö-mitä-sinusta-puhutaan-verkossaOlet varmasti miettinyt mitä sinusta ja/tai yrityksestäsi puhutaan verkossa? Internetissä on runsaasti keskusteluita ja sosiaalisen median palveluja, joissa käydään usein keskusteluja sinun yrityksestä ja tuotteista tietämättäsi.

Vaikka tarjolla on useita erilaisia kaupallisia palveluita maineen ja tietojen seuraamiseen, on vaivatonta käyttää ilmaisia internet-työkaluja.

Maineen hallinnan, verkkojalanjäljen ja internet-markkinoinnin yksi tärkeimpiä toimenpiteitä on seurata näitä keskusteluja. Vaikka tarjolla on useita erilaisia kaupallisia palveluita näiden asioiden seuraamiseen, edullisinta on käyttää ilmaisia internet-työkaluja.

Me käytämme päivittäisessä työssä Google Alerts sekä Social Mention -palveluita. Nämä kaksi ohjelmaa on suunniteltu seuraamaan niitä termejä, mitkä sinua kiinnostavat ja lähettämään tiedon kun ne ilmenevät internetissä eli ne ovat siis internetin mediaseurantatyökaluja.

Tässäpä ohjeita seurannan aloittamiseen

Näin käytän Google Alerts -palvelua

1) Mieti sanoja ja niiden yhdistelmiä joita haluat seurata. Näitä voivat olla esimerkiksi yrityksesi tai tuotteitteiden nimet, kilpailijasi tai toimialasi kannalta tärkeät termit. Me seuraamma mm. seuraavia sanoja:

 • internetmarkkinointi
 • verkkokauppa
 • ecommerce
 • tourism
 • matkailu
 • rovaniemi
 • maineenhallinta
 • sähköinen liiketoiminta
 • ”verkkokaupan koulutuskeskus”
 • ”Kirsi Mikkola”
 • ”Ilkka Kauppinen”

Huomaathan, että voit käyttää erilaisia tarkentavia merkkejä avainsanoissakuten ”, +, #, jne.

2) Mene sivuille www.google.com/alerts ja kirjaudu sisään palveluun omilla Google-tunnuksillasi. Jos et ole vielä hankkinut omia Google-tunnuksia, nyt on hyvä aika vihdoin se tehdä, sillä näillä tunnuksilla pääset käyttämään myös monia muita hyödyllisiä palveluita, joista kerromme myöhemmin lisää.

3) Luo ensimmäinen hälytyksesi kirjoittamalla ”Luo ilmoitus aiheesta” kuvan osoittamilla asetuksilla ja paina ”Luo ilmoitus” -nappia.

4) Luo lisää hälytyksiä  kirjoittamalla hakusana tai lauseka ja painamalla ”Luo ilmoitus

Google-Alerts-ilmoituksen-luonti

5) Voit ajastaa ilmoitusten saapumisen sähköpostiisi napauttamalla rataskuvaketta Omat ilmoitukset -otsikon oikealla puolella

Google-Alerts-asetukset

 

6) Voit määrittää kuinka useasti (kerran päivässä tai viikossa)  ilmoitukset sinulle sähköpostitse tulevat ja mihin kellon aikaan päivästä.

Google-Alerts-asetukset

 

7) Sitten vain odottelemaan ilmoituksia!

Näin käytän SocialMention -palvelua

1) Käytä samaa listaa kuin Google Alerts -palvelussa. Palvelut toimivat hieman erilailla. Vaikka päällekkäisyyksiä ilmenee, seuraa Alerts ennenkaikkea ns. perinteistä nettiä ja Social Mention sosiaalista mediaa.

2) Mene sivuille www.socialmention.com ja kirjoita kenttään hakusanasi.

socian mention seuranta

3) Palvelu listaa sinulle reaaliaikaisen listan niistä sosiaalisen median palveluista, joissa hakusanasi esiintyy. Voit tarkastella myös hakusanan muita ominaisuuksia, kuten a) minne sana on kirjoitettu  ja käytettä ja b) ketkä sanan ovat kirjoittaneet.

Socialmention tulosnäkymä

 

Muita työkaluja maineen seuraamiseen

Lisää työkaluja sosiaalisen median seuraamiseen löydät sosiaalisen median monitorointiin keskittyvältä Wiki-sivultaNäiden toimien jälkeen alat olla tietoinen siitä, mitä hakusanastasi, sinusta ja yrityksestäsi kerrotaan ja missä sekä missä yhteydessä määrittelemäsi sanat ilmenevät netissä.

Haluatko nostaa mainettasi positiivisemmaksi ja tehdä järkevää sisällöntuotantoa verkossa?

Ilmoittaudu Sosiaalisen median käyttäytymisopas – koulutukseen tai tilaa kyseinen koulutus yrityksellesi / alueellesi, http://www.verkkokaupankoulutuskeskus.fi/koulutukset/sosiaalisen-median-kayttaytymisopas/

Tags: , , ,

Sähköinen Liiketoiminta Suomi

Tarjoamme ja tuotamme asiantuntija- ja valmennusspalveluita liiketoiminnan kehittämiseen ja riippumatonta konsultointia digitaalisen liiketoiminnan eri osa-alueilta.

Kerromme siis kertoo sinulle miten saat enemmän irti verkosta.

Katso mitä mieltä asiakkaamme ovat meistä

Tietosuojaseloste

Tilaajavastuu.fi -Luotettava kumppani Sähköinen Liiketoiminta Suomi Oy