fbpx

Taigakorun vinkit aloittelevalle verkkokauppiaalle

SiniSielu-koru Taigakorun verkkokaupassaJussi Jangerin tarina korujen parissa alkaa jo yli 35 vuoden takaa. Lappi, sen luonto ja kulttuuri ovat näkyviä vaikuttimia Taigakorun tuotteissa. Taigakorun ensimmäiset kotisivut julkaistiin vuonna 2000 ja ensimmäinen verkkokauppa vuonna 2007.
Aivan noviiseja verkkokaupan kanssa yrityksessä ei olla. Nykyinen versio verkkokaupasta on jo kolmas, ja sitä kehitetään koko ajan.

Vertaisseuraa ja opinaskeleita eCommerce Growth-ohjelmasta

Taigakoru on mukana Finpron eCommerce Growth -ohjelmassa”eCommerce Growth on tuonut kokemusta mm. muista verkkokaupan harjoittajista ja tekijöistä”, kertoo Juha Janger. Erityisesti teemoitetut yritysvierailut Jussi mainitsee antoisimmiksi kokemuksiksi ohjelmassa. ”Se on ollut hieno mahdollisuus nähdä kaupan moninaisuutta”, jatkaa Juha, ”toisinkin voi tehdä, ja kaikkea ei tarvitse oppia kantapään kautta.” Vahvasta kokemuksesta huolimatta Jussi Janger kertoo, että on kokenut itsensä oppipojaksi kokeneempien joukossa. Yritysvierailujen lisäksi ohjelmaan osallistuneet ovat tavanneet toisensa verkossa muutaman kerran. Juuri vertaisseuran ja verkoston hän kertoo yhdeksi ohjelman vahvuudeksi. Ohjelma on vielä kesken, eli oppiminen yhdessä jatkuu yhä.

Hyvä esimerkki verkkokaupan markkinoinnin automaatiosta on Lumingerie-verkkokauppa, jossa kauppias osaa asiakkuuden käsittelyn taidon”, sanoo Juha. Hänen omat odotuksensa ohjelman opeista keskittyvät liiketoiminnassa nimenomaan verkkokaupan modernisointiin. Seuraavan vuoden tavoitteeksi on asetettu verkkokaupan tuloksen tuplaaminen
Juha kaipaa enemmän suoraviivaista yrityskohtaista toiminnan kehittämistä ja konsultointia. Tarvetta on päivään tai toiseenkin keskittyen juuri oman sähköisen liiketoiminnan kehittämiseen.

Jussin vinkit aloittelevalle verkkokauppiaalle:

  • Ole aktiivinen. Kauppa ei tule sormia napsauttamalla. 
  • Älä usko halvalla ja nopeasti-mainoksiin. 
  • Hyvään ja laadukkaaseen verkkokauppaan täytyy olla valmis satsaamaan kunnolla.
  • Nykypäivän asiakas ei jää odottamaan. Toimitusvarmuus täytyy olla ja nopeaa.
  • Kilpailu on kovaa. Luottamuksellinen yrityskuva on rakennettava, ja asiakkaan on löydettävä yritystiedot verkkokaupasta.
  • Verkkokaupan digitaaliseen markkinointiin on oltava resursseja, jotta pysyy mukana kilpailussa kansainvälisten verkkokauppojen ottaessa jalansijaa lokaaleilta markkinoilta.

http://www.taigakoru.fi
#taigakoru #handmade #silver #lappi # lapland #käsityö #luovatalat

Tags: , , ,

Sähköinen Liiketoiminta Suomi

Tarjoamme ja tuotamme asiantuntija- ja valmennusspalveluita liiketoiminnan kehittämiseen ja riippumatonta konsultointia digitaalisen liiketoiminnan eri osa-alueilta.

Kerromme siis kertoo sinulle miten saat enemmän irti verkosta.

Katso mitä mieltä asiakkaamme ovat meistä

Tietosuojaseloste

Tilaajavastuu.fi -Luotettava kumppani Sähköinen Liiketoiminta Suomi Oy