Näin markkinoit seminaareja sosiaalisessa mediassa

Oletko järjestämässä seminaaria tai konferenssia, etkä tiedä miten markkinoit sitä sosiaalisessa mediassa?

Tämä artikkeli kertoo lyhyesti seminaarin, konferenssin tai muun tapahtuman markkinoinnista sosiaalisessa mediassa.

Konferenssit ja sosiaalinen media

Kuva Jiaren Lau

1) Päätä kohderyhmäsi

On paljon helpompaa saavuttaa kohderyhmäsi, jos tiedät ketä he ovat. Kannattaa myös muistaa, että yleensä erilaisten kehitysyhtiöiden ja oppilaitoksien henkilökunnalla on enemmän mahdollisuuksiä saapua maksulliseen seminaariin kuin pk-yritysten edustajilla.

2) Päätä markkinoinnin tavoitteesi

Numeeriset tavoitteet ovat yleensä parhaita. Päätä esimerkiksi, että sosiaalisen median kautta saan 100 maksavaa osallistujaa. Kannattaa myös miettiä jo tässä vaiheessa, miten tämän mittaat.

3) Tee suunnitelma,

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Hyvän mallin markkinointisuunnitelmasta löydät edu.fi palvelusta.  Sitä soveltaen syntyy myös pätevä sosiaalisen median markkinoinnin suunnitelma seminaarillesi.

4) Päätä markkinointisi sisällöstä

Mieti minkälaisella viestillä saat kohderyhmääsi kuuluvat henkilöt tulemaan tapahtumaasi.
Kannattaa muistaa, että seminaarisi ei välttämättä jaksa kiinnostaa seuraajia jatkuvasti, joten kannattaa myös julkaista muuta kohderyhmää kiinnostavaa sisältöä.

5) Valitse käytettävät työkalut

Seminaarien ja konferenssien markkinointiin sopivat erinomaisesti vaikkapa blogit. Huomaathan, että itse asiassa koko tapahtumasi www-sivu voi olla blogimuotoinen, kuten huhtikuussa Rovaniemellä järjestettävällä Creative Lapland -seminaarilla. Tämä on kätevä ja ilmainen tapa tehdä konferenssin tai seminaarin kotisivut. Lisäksi sivuilla on silloin jo valmiiksi erilaisia sosiaalisen median ominaisuuksia kuten kommentointimahdollisuus sekä mahdollisuus tilata RSS-syöte.

Kannattaa myös miettiä alan kuumimpien bloggaajien ja muiden sosiaalisen median vaikuttajien kutsumista tilaisuuteen ilmaiseksi, sillä näin voi parhaimmillaan saada ison kasan näkyvyyttä ja linkkejä seminaarille.

Seminaarin markkinointiin sopivat erinomaisesti myös erilaiset mikroblogipalvelut kuten Twitter. Twitteriä hyödyntää erinomaisesti vaikka PhocusWright konferenssi. Kannattaa tutustua myös konferenssin uusiin kotisivuihin, joissa hyödynnetään runsaasti multimediaa .

Seminaarin ympärille voi myös rakentaa erilaisia yhteisöjä, kuten Vantaalla 23.9.2010 järjestettävä eTOURISM seminaari on tehnyt omassa Matka alkaa yhteisössään.

Yhteisöt on kätevintä perustaessa kannattaa hyödyntää olemassa olevia ilmaisia kansainvälisiä yhteisöalustoja. Olen tutustunut muutamaan kotimaiseen maksulliseen sosiaalisen median alustaan, enkä ole ainakaan vielä keksinyt miksi niistä pitäisi maksaa jopa useita tonneja.

Seminaaria voi markkinoida myös valmiissa yhteisöissä, kuten vaikkapa Facebookissa. Näin on tehnyt onnistuneesti Torniossa 18.6.2010 järjestettävä kaikki(ko) sosiaalisesta mediasta on tehnyt.  tai LinkedIn palvelussa, kuten eyefor travel on tehnyt.

Työkaluja valittaessa kannattaa muistaa, että on parempi tehdä vain yksi asia hyvin, kuin monta sinne päin. Älä siis innostu käyttämään kaikkia mahdollisia sosiaalisen median työkaluja, vaan käytä sitä mikä soveltuu kohderyhmällesi ja tavoitteisiisi kaikkein parhaiten.

Muista myös ylläpitää sosiaalisia verkkojasi myös seminaariesi välillä. On nimittäin turha kuvitella, että saat tapahtuman aikana kerätyn verkostosi jälleen lentoon, kun seminaarisi seuraavan kerran lähestyy.

6) Mittaa tulokset ja opi

Seuraavalla kerralla onnistut varmasti paljon paremmin. Älä luovuta, lisäoppia sosiaalisen median hyödyntämisestä on myös saatavilla.

******************************

Lue myös:

Sosiaalisen median seuranta

Osallistu kyselyyn

Tags: , , , ,

Trackback from your site.

Kirjoita kommentti

Sähköinen Liiketoiminta Suomi

Tarjoamme ja tuotamme asiantuntija- ja valmennusspalveluita liiketoiminnan kehittämiseen ja riippumatonta konsultointia digitaalisen liiketoiminnan eri osa-alueilta.

Kerromme siis kertoo sinulle miten saat enemmän irti verkosta.

Katso mitä mieltä asiakkaamme ovat meistä

Rekisteriseloste

Suomen vahvimmat Sähköinen Liiketoiminta Suomi Oy - Kirsi Mikkola