fbpx

Näin teet nettikyselyn

Liiketoiminnan kehittämisen lähtökohtia on nykytilan analyysi. Monien erilaisten analyysityökalujen ja -tekniikoiden hyödyntämisen lisäksi yleensä helpointa on kysyä asiakkailtasi suoraan miksi he ovat asiakkaitanne tai miten voisit liiketoimintaasi kehittää entisestään. Tässä artikkelissa opit millaisia työkaluja internetissä löytyy erilaisten kyselyiden tekemiseen

nettikyselytKysy

Jo pelkästään sen selvittäminen, miksi asiakkaasi osti palvelun tai tuotteen voi tuottaa monelle yllätyksen. Tämän selvittäminen ei vaadi usein mitään muuta kuin suun avaamista asiakkaasi vieraillessa luonasi. Palautteen kerääminen asiakkailta heidän palattua jo kotiinsa on oivaa jälkimarkkinointia. Tämän lisäksi se auttaa yritystänne tuotekehityksessä ja parantaa laatua.

Jos tunnet tarvetta tehdä laajempia kyselyitä asiakkaittesi keskuudessa, löytyy netistä tähänkin runsaasti työkaluja. Näistä työkaluista esittelen tässä kirjoituksessa muutaman. Voitte vapaasti listata muita työkaluja kirjoituksen kommenttiosuudessa.

Esitellyt työkalut ovat kaikki ns. freemium-mallilla markkinoitavia. Se tarkoittaa sitä, että niiden perusominaisuudet ovat ilmaisia, mutta jos haluat niistä kaiken tehon irti, joudut maksamaan niistä kuukausittaisen käyttömaksun. Kuukausihinnat ovat kussakin esitellyssä työkalussa suhteellisen alhaiset.

Kuva: marcobellucci

Kyselytyökalut

1) Polldaddy ja Surveymonkey

Työkalut ovat kummatkin oivia peruskyselyiden tekoon. Jos haluat nähdä esimerkin Polldaddyllä tehdystä kyselystä, niin käy vastaamassa kyselyyn verkkosivuistamme.

Näillä työkaluilla luot helposti myös erilaisia kyselyitä, joiden linkin voit lähettää asiakaskunnallesi sähköpostilla.

Kumpikin työkalu tarjoaa runsaasti erilaisia mahdollisuuksia analysoida kyselyiden tuloksia. Ja jos ei analysointiominaisuudet näissä ohjelmissa riitä, voit aina viedä tulokset sieltä Exceliin tai Vaikka SPSS:ään.

2) Uservoice ja Kampyle

Nämä työkalut on tarkoitettu ennen kaikkea verkkosivujen yhteydessä käytettäväksi. Niillä voit kehittää verkkosivujasi kysymällä käyttäjiltäsi mielipidettä niistä tai saada aivan uusia ideoita tuotteistasi.

Yhden esimerkin Kampylen käytöstä saat klikkaamalla sivuilla Analytics.fi alalaidassa olevaa ”Give Feedback” kuvaketta.

Tuotteiden käyttöä miettiessä kannattaa miettiä tarkkaan onko oma asiakaskuntasi valmis painamaan kyseisen näköisiä kuvakkeita vai pitäisikö heille tarjota perinteisemmän näköisiä vaihtoehtoja.

Innosta asiakastasi vastaamaan

Hyvin toteutettuna asiakkaallesi jää lisäksi se mielikuva, että teitä aidosti kiinnostaa, mitä he ajattelevat tuotteistanne. Kannattaa kuitenkin muistaa, että pienikin porkkana täytetystä kyselystä nostaa huimasti innokkuutta kyselyiden täyttöön.

Kyselytyökalut ovat erittäin helppokäyttöisiä. Vaikkakin asiakkaasi näkevät kyselyt suomeksi, joudut Surveymonkeytä lukuun ottamatta valmistelemaan kyselyt englanniksi. Tutustu siis ohjelmiin rohkeasti ja siirry liiketoiminnassasi aikakauteen, jossa et enää luule, vaan tiedät!

Tags: , ,

Sähköinen Liiketoiminta Suomi

Tarjoamme ja tuotamme asiantuntija- ja valmennusspalveluita liiketoiminnan kehittämiseen ja riippumatonta konsultointia digitaalisen liiketoiminnan eri osa-alueilta.

Kerromme siis kertoo sinulle miten saat enemmän irti verkosta.

Katso mitä mieltä asiakkaamme ovat meistä

Tietosuojaseloste

Tilaajavastuu.fi -Luotettava kumppani Sähköinen Liiketoiminta Suomi Oy