NetinilmaisetLevi

Internetin ilmaiset työvälineet koulutus 21. ja 23.1.2014, Levi

Päivien aikana käytiin läpi seuraavat työvälineet:

 • Google +
 • Places for Business
 • LinkedIn
 • FourSquare
 • Pinterest
 • Flickr
 • Issue.com

Käyttöönoton ja käytön opastusohjeet ja mahdolliset linkit löydät ko työvälineen esittelyn alapuolelta.

Google + yrityksille

Google+

Google+ yhdistää sosiaalisen median palveluille ominaiset tilapäivitykset, sekä videoiden ja valokuvien jakamisen. Yhteyttä kollegoihisi ja ystäviisi ympäri maailman pidät usean käyttäjän videoneuvottelulla (Hangouts). Koulutusten ja palaverien pitäminen sijainnista riippumattomasti ei ole koskaan aiemmin ollut näin helppoa! Google+ -profiilin luontisivun otsikko luonnehtiikin palvelua “reaaliaikaisen sisällön jakamisen vallankumoukseksi verkossa”. Sosiaalisesta mediasta on muodostunut olennainen osa nykyaikaista yhteydenpitoa ja markkinointia, tähän tarpeeseen Google+ on erinomainen väline.
Yrityksille, oppilaitoksille ja organisaatioille se tarjoaa mahdollisuuden sekä ulkoiseen, että sisäiseen viestintään.
Liittyessäsi Google+:aan sinua pyydetään ensin luomaan itsellesi profiili ja määrittämään sen näkyvyys muille. Luotuasi profiilin voit lisätä henkilöitä Piireihisi ja aloittaa jakamisen.

Google Places for Businesses

Google Placec For Businesses

FourSquare

Foursquare
www.foursquare.com  on Check-in palvelu, kuten Facebook Places. Kuluttajat kertovat käyneensä teillä ja levittävät ilosanomaa ystävilleen (ilmaista markkinointia). Foursquare on peli, jossa pyritään saavuttamaan pormestarin asema. Yritykset voivat tarjota ”Special Offers” palvelun käyttäjille.
Suosituin Check-In palveluista, jonk akäyttäjistä enemmistö nuoria aikuisia. Kansainvälinen palvelu, jota on maksuton käyttää
Kuka tahansa voi lisätä kohteita, joten kohteenne saattaa jo olla palvelussa!
Erilaisia ”Special Offers” tyyppejä: Ensikertalainen, kanta-asiakas, vain hetken kestävä special, pormestarin erikoinen jne.

Kohteen lisääminen

Pääset lisäämään kohteen kirjautumalla ensin sisään osoitteessa www.foursquare.com ja klikkaamalla sivun alalaidasta Sign up with email tai kirjaudu Facebook-tunnuksilla. Hae yrityksenne nimellä sivun ylälaita, jos yritystäsi ei löydy siirry lisäämään se www.foursquare.com/add_venue . Lisää vielä kohteen tiedot tarkasti ja tallenna.
–Jos kohde on jo palvelussa, sinun kannattaa vielä ”omia” se Claim here sivun oikeassa laidassa -toiminnolla
–Jatkakaa loppuun asti ohjeita noudattaen
Muista seurata, mitä kohteen lisäämisen jälkeen Foursquaressa alkaa tapahtua ja palkitkaa asiakkaitanne palvelun käyttämisestä!
Jos haluat vielä enemmän irti, käy tutustumassa
https://foursquare.com/business/venues yritykset, joilla fyysinen sijainti ja
https://foursquare.com/business/brands brändit, joilla ei yhtä sijaintia (Facebook sivun tyylinen ratkaisu)

LinkedIn

 

LinkedIn on http://www.linkedin.com osoitteen takaa löytyvä verkostoitumisväline. Se on maailman suurin Internetissä toimiva työelämän tarkoituksiin luotu verkosto. LinkedIn eroaa esimerkiksi Facebookista siinä, että se on perustettu nimenomaan työelämän ja ”ammattilaisten” verkostoitumiseen.

Se ei ole panostanut niin sanottuun sosiaaliseen hengailuun, vaan enemmänkin työelämässä hyödyllisiin seikkoihin, kuten vaikkapa bisneskontaktien keräämiseen.

Palvelun tarkoituksena on toimia eräänlaisena työnhakijoiden ja työntekijöiden kohtaamispaikkana. LinkedIn käyttäjät voisivat verkoston avulla löytää mahdollisia työkumppaneita, ja vaihtaa viestejä muiden verkoston jäsenten kanssa. LinkedIn onkin ehkä yksi helpoimpia ja kenties tehokkaimpia tapoja lisätä sekä yrityksen, että yksittäisen työntekijän näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa. Kun Facebook nähdään pitkälti viihteellisenä ja jopa ajanhukkana, voi LinkedIn tarjota hyvän foorumin työelämän ja sosiaalisen median yhdistämiseen. .

Miten kannattaa aloittaa?

 • Ajattele LinkedIn avoimena CV:nä
 • Tee profiilisivusta sellainen, että se välittää persoonastasi ainakin pienen äänensävyn, voit liikutella elementtejä profiilisivulla ja lisätä sisältöjä muualta verkosta
 • Yksinkertainen on aina kaunista, verkossa ihmiset lukevat silmäillen
 • Lisää kontakteja, tuttaviesi kontakteista löydät varmasti tuttavia, palvelun tarjoamaan sähköpostin osoitearkiston perkaamiseen kannattaa suhtautua varovaisesti (kuten kaikissa sosiaalisen median palveluissa, tietoturvan vuoksi)
 • Lisää LinkedIn-profiilisi esmerkiksi sähköpostin automaattiseen allekirjoitukseen
 • Päivitä profiiliasi aina tarpeen tullen

LinkedIn profiilin luonti

https://www.liiketoiminta.info/linkedin/

LinkedIn yrityssivut uudistuvat!

lue lisää http://someco.fi/blogi/nain-linkedin-yrityskaytto-uudistuu/

Kuvapalvelut – Flickr.com

Flickr on valokuvien ja videoiden jakamiseen erikoistunut yhteisöpalvelusivusto, joka perustettiin helmikuussa 2004. Sivustolla voi jakaa omia kuviaan ja videoita, ja arvostella muiden.

Flickr:ssä on mahdollista hakea ja luokitella kuvia folksonomisesti ja sivusto tarjoaa ilmaiseksi mahdollisuuden ladata palveluun 1 Teratavua kuvia .  Vuosimaksun maksaneet käyttäjät voivat ladata Flickriin rajattoman määrän kuvia. Kuvien on kuitenkin oltava alle 10 megatavun kokoisia

Käyttöönoton ohjeet

 

Esimerkkejä Flickr kuvapankin käytöstä

http://www.flickr.com/photos/messinshop

http://www.flickr.com/photos/hiekkasarkat/

Esimerkkejä Flikcrin käytöstä kotisivuilla

http://www.kalajokiresort.fi/ravintolat/

http://www.rour.fi/laplandtrophy/

 

Pinterest

Pinterest on ilmoitustaulutyyppinen sosiaalinen linkkien ja kuvien jakopalvelu. Se tarjoaa mahdollisuuden luoda ja ylläpitää kokoelmia, jotka perustuvat johonkin teemaan, kuten tapahtumaan tai harrastukseen. Tällaista omien sisältökoosteiden tekemistä sosiaalisessa mediassa kutsutaan kuratoinniksi. Käyttäjä voi myös selata muita linkki-/kuvakokoelmia, poimia niistä osia omiin kokoelmiinsa ja ilmoittaa tykkäävänsä linkistä/kuvasta.

Pinterestin perusteet

Se tärkein juttu: Pin-lisäykset

Pin-lisäykset ovat pieniä kuvakirjanmerkkejä — lisäystä napsauttamalla pääset sen alkuperäiselle sivustolle.

Kerää Pin-lisäykset tauluihin

Pin-lisäykset pysyvät järjestyksessä taluissa. Jos yrityksesi tarjoaa tuotteita kodin sisustukseen ja remontointiin, voit esimerkiksi luoda Sisustusprojektit-taulun ja lisätä siihen ideoita kylpyhuoneen uutta ilmettä varten.
Pin-lisäysten elinkaari
Sisältösi elinkaari Pinterestissä voi olla hyvinkin pitkä, sillä käyttäjät etsivät palvelusta uutta sisältöä ja jakavat sitä muille. Tämä tapahtuu seuraavasti:

Pin-lisäys

Sara näkee suosikkisivustossaan juuri sellaisen repun, jonka hän haluaa. Hän lisää sen Pinterest-tauluunsa nimeltä Ulkoilmaelämää.

Pin-repro

Alex löytää Saran tekemän Pin-lisäyksen etsiessään reppua, jossa on rullattava suuaukko. Hän tallentaa sen Pinterest-tauluunsa nimeltä Koulutarvikkeet.

Napsautusliikenne

Janet seuraa Alexin taulua ja näkee Pin-lisäyksen omalla etusivullaan. Hän napsauttaa lisäyksessä olevaa linkkiä, joka siirtää hänet alkuperäiseen sivustoon.
Sama toistuu lukemattomia kertoja, kun muut käyttäjät etsivät ja tallentavat sisältöä ja napsauttavat Pin-lisäysten linkkejä.

Täytä yrityksen profiilitiedot

Esittele yrityksesi brändi Pinterestin käyttäjille lyhyessä profiilikuvauksessa. Valitse profiilikuva, josta yrityksesi on helppo tunnistaa. Suosituskoko on 600 x 600 kuvapistettä.

Luo muutama taulu

Esittele brändin eri puolia luomalla erilaisia tauluja. Selkeät nimet ja kuvaukset auttavat käyttäjiä löytämään taulut hakujen perusteella. Muista omaperäisyys!
Pinterestin käyttäjät voivat seurata yrityksesi kaikkia tauluja tai vain joitakin niistä. Taulun seuraajat näkevät kaikki taulun uudet Pin-lisäykset.

Aloita Pin-lisäysten tekeminen

Nyt voit tehdä Pin-lisäyksiä. Mitä enemmän mielenkiintoista sisältöä tauluissa on, sitä todennäköisemmin käyttäjät alkavat seurata niitä.
Tee Pin-lisäyksiä vähintään kerran päivässä, jotta taulujesi seuraajien etusivuilla näkyy säännöllisesti yrityksesi sisältöä.
Jaa omaa sisältöä, mutta muista, että voit tehdä lisäyksiä myös muilta käyttäjiltä ja muista sivustoista, kunhan Pin-lisäyksissä on linkki alkuperäiseen lähteeseen.
Kirjoita omaperäisiä kuvauksia, jotka innostavat käyttäjiä lisäämään yrityksesi sisältöä omiin tauluihinsa. Hyvien kuvausten ansiosta sisältö myös löytyy helpommin käyttäjien tehdessä hakuja

Esittelyssä Pin it -lisäyspainike

Pin it -painikkeella käyttäjien on helppo lisätä kiinnostavaa sisältöä sivustostasi Pinterestiin. Yrityksesi hyötyy tavoittamalla lisää yleisöä samalla kun yrityksen näkyvyys Pinterestissä kasvaa, mikä puolestaan voi lisätä liikennettä yrityksen sivustoon.
Yrityksesi verkkosivusto on todennäköisesti täynnä mielenkiintoista sisältöä, jota käyttäjät voivat lisätä Pinterestiin. Varmista kuitenkin, että kuvat ovat isoja. Suuri on kaunista! Sen jälkeen sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin lisätä Pin it -painikkeet kuvien viereen kopioimalla ja liittämällä muutama rivi sivuston lähdekoodiin.

Kerro käyttäjille, että yrityksesi on Pinterestissä

Mainitse yrityksesi Pinterest-profiili yrityksen käyttämissä sosiaalisen median palveluissa, tuotepakkauksissa, mainoksissa ja sähköpostiviestinnässä. Osa yrityksistä esittelee suosituimpia Pin-lisäyksiä myös verkkosivustoissaan tai myymälöissään.

Esittelyssä Pinterestin analyysitiedot

Pinterestin analyysitiedoista selviää, mitä Pinterestin käyttäjät lisäävät yrityksesi sivustosta ja kuinka moni heistä napsauttaa lisäysten linkkejä tutustuakseen yrityksesi sivustoon. Tiedoista saat tukea markkinointia ja tuotekehitystä koskevaan päätöksentekoon ja yrityksen Pinterest-strategian hienosäätöön.
Näet esimerkiksi seuraavia tietoja:
Sivustostasi tehtyjen Pin-lisäysten määrä
Pinterestistä sivustoosi tulevan liikenteen määrä
Yrityksesi Pin-lisäykset nähneiden käyttäjien määrä
Viimeksi lisätty ja eniten napsautettu sivustosi sisältö

Vahvista verkkosivustosi

Yrityksen sivusto täytyy vahvistaa, jotta pääset tarkastelemaan analyysitietoja. Sivuston vahvistamisen jälkeen yrityksen profiilissa näkyy vihreä valintamerkki, joka kertoo käyttäjille, että tili on vahvistettu yritystili.
Huomaa, että et ehkä voi vahvistaa esimerkiksi Facebook- tai Etsy-sivuja. Jos vahvistuksessa on ongelmia, lue tämä artikkeli (englanninkielinen).

 Issue.com ja Scribd.com

 

Kirjoita kommentti

Sähköinen Liiketoiminta Suomi

Tarjoamme ja tuotamme asiantuntija- ja valmennusspalveluita liiketoiminnan kehittämiseen ja riippumatonta konsultointia digitaalisen liiketoiminnan eri osa-alueilta.

Kerromme siis kertoo sinulle miten saat enemmän irti verkosta.

Katso mitä mieltä asiakkaamme ovat meistä

Tietosuojaseloste