fbpx

Näin teet Facebookiin kilpailun

Yleisön pyynnöstä ohjeistamme askel askeleelta, miten saatte Facebook-sivullenne kilpailun, jonka tavoitteena on saada lisää tykkääjiä ja kilpailu on sääntöjen mukainen.

Yleisimmin käyttämämme Facebook-sovellus Static iFrame Tab toimii kilpailuissa siten, että ensin muokataan kuva, joka käskee tykkäämään, jotta pääsee osallistumaan kilpailuun. Tämän jälkeen vielä tehdään lomake, johon tykkääjät voivat jättää yhteystietonsa kilpailuun osallistuakseen.

Muokkaa ensin kuva

Muokkaa aivan ensimmäiseksi kuva valmiiksi. Jos tietokoneellasi ei ole muuta kuvankäsittelyohjelmaa, myös ilmainen Paint toimii tässä välttävästi. Avaa siis Paintissa haluamasi kuva ja lisää kuvan päälle teksti, jossa kehoitetaan tykkäämään ja osallistumaan kilpailuun. Esimerkiksi: ”Tykkää meistä ja pääset osallistumaan kilpailuun! Arvomme osallistujien kesken 2 ruskaviikonloppua Lapissa!”. Kuva ei saa olla kooltaan liian suuri, joten pienennä kuvan kokoa ennen kuin lisäät siihen tekstin.

Tee sitten kilpailulomake

Kilpailulomakkeen voi tehdä maksuttomasti Google Drive (aiemmin Google Dokumentit) ohjelmalla. Jos et ole aiemmin luonut ohjelmalla lomaketta, käy lukemassa ohjeet: Näin teet lomakkeen. Lomakkeella kannattaa kysyä samalla lupaa lähettää myöhemmin uutiskirjeitä, niin saatte samalla kertaa lyötyä kaksi kärpästä. Kun lomake on valmis, napatkaa lomakkeen upotuskoodi talteen. Lomakkeen teon ohjeissa on opastettu myös upotuskoodin taltioiminen.

Kilpailusovelluksen asentaminen

Kun kuva ja lomake ovat valmiit, lisätään vielä Facebook-sivullenne tarvittava sovellus. Sovellus löytyy Facebookin hakutoiminnolla kirjoittamalla Static iFrame Tab tai käyttämällä suoraan tätä linkkiä. Toimi siis näin:

  • Kirjaudu sisään Facebookiin
  • Marssi osoitteeseen http://apps.facebook.com/iframehost-rss/?fb_source=search&ref=ts&fref=ts
  • Klikkaa Instal Page Tab
  • Valitse oikea sivu kohdasta Choose Facebook Page ja klikkaa Add Page Tab
  • Jos sovellus kysyy lupaa jossakin asennusvaiheessa, myönnä se (authorize)
  • Liitä kohtaan Page Source lomakkeen upotuskoodi
  • Klikkaa kohdasta Non-Fan Page Source Image, klikkaa Search ja etsi koneeltasi kuva, jonka muokkasit tätä tarkoitusta varten.
  • Muuta vielä kohtaan Tab Name sanan Welcome tilalle esim. Kilpailu
  • Klikkaa Save Settings

Tässä vaiheessa sovellus saattaa herjata jostakin. Yleisin syy on liian suuri kuva, joten kokeile pienentää kuva ja lisää se uudestaan klikkaamalla taas Image kohdasta Search. Satunnaisesti sovellus herjaa myös Tab Namen vaihtamisesta. Jos näin on käynyt, muuta Tab Name takaisin Welcomeksi ja muuta nimi myöhemmin uudestaan.

Kun olet saanut asetukset tallennettua, voit katsoa kilpailuvälilehteä rullaamalla sivua ylös ja klikkaamalla View Tab. Sinulle näkyy sivulla admin toiminnot (esim. settings), mutta älä säikähdä, ne eivät näy muille tykkääjille. Jotta näkisit, miltä välilehti näyttää ei-tykkääjän silmin, sinun tulee katsoa sivua sellaisen henkilön tililtä, joka ei vielä ole tykkääjänne. Esim. työkaveri voi hetkeksi klikata sivulta En tykkääkään ja sen jälkeen taas Tykkää, niin saatte näkyviin sekä kuvan, että täytettävän lomakkeen.

Valmista tuli!

Kilpailu on nyt siis valmis. Muista kirjoittaa joko kuvaan tai mieluummin lomakkeeseen kilpailun säännöt. Jos olet käyttänyt tässä ohjeistettua Googlen lomaketta, pääset tarkistamaan vastaukset kirjautumalla Google tilin tunnareillasi osoitteessa drive.google.com tai docs.google.com ja klikkaamalla auki kilpailulomakkeen nimestä. Kaikki vastaukset ovat tallentuneet sinulle valmiiseen excel-taulukkoon.

Muokkaaminen ja poistaminen

Jos sinulle tulee myöhemmin tarvetta muokata välilehteä, pääset takaisin asetuksiin avaamalla välilehden ja klikkaamalla Settings. Jos haluat kokonaan poistaa välilehden, voit tehdän sen klikkaamalla sivun hallintapaneelista Muokkaa sivua, Päivitä tietoja, Sovellukset ja ruksimalla Static iFrame Tab kohdasta pienen pieni ruksi oikeasta laidasta, missä lukee Poista, kun viet hiiren ruksin päälle.

Onnea matkaan ja antoisia tykkäämis-kilpailuja!

Tags: ,

Tilaajavastuu.fi -Luotettava kumppani Sähköinen Liiketoiminta Suomi Oy

Nice Group Consulting Oy Partner