fbpx

Näin saat asiakkaat jakamaan kotisivujenne sisällön kavereilleenkin

Nykyään puskaradio toimii internetissä ja yrittäjänä sinun kannattaa varmistaa, että teet kotisivujesi sisällön jakamisen asiakkaalle mahdollisimman helpoksi. Kun asiakas pääsee yhdellä klikkauksella jakamaan tuotteesi tiedot myös kaverille, on jakamisen kynnys paljon matalampi kuin silloin, jos asiakkaan pitää kopioida www-sivujesi osoite ja lähettää varta vasten erillinen sähköposti aiheesta.

Jakamiseen on tarjolla useita erilaisia vaihtoehtoja. Löytyy palveluita, joista saa yhdellä koodin pätkällä lisättyä useita erilaisia jakamisvaihtoja tai palveluita, joilla saat lisättyä yhden tietyn nappulan, esimerkiksi Facebookin Jaa- tai Suosittele-nappulan.

Mieti ensiksi asiakkaitaisi ja päättele mitä palveluja he todennäköisesti käyttävät. Jos asiakkaasi ovat vannoutuneita Facebookin käyttäjiä, ei kannata turhaan lisätä kaikkia mahdollisia nappuloita sivuillesi, vaan pelkkä Facebookin nappula riittää. Jos taas et vielä tunne asiakkaitasi, etkä ole varma heidän käyttämistään palveluista, kannattaa lisätä kotisivuillesi toiminto, jolla asiakas voi itse päättää, millä palvelulla hän sisällön haluaa kaverilleen jakaa.

Jakamiseen tarkoitettuja palveluja ovat muun muassa ShareThis ja AddThis. Näiden palveluiden avulla kotisivulle saa lisättyä useamman jakonappulan yhdellä kertaa. Palveluiden käyttämisestä on esitetty eriäviäkin mielipiteitä, koska samalla kun lisäät koodin pätkän sivullesi, tulet lisänneeksi turhiakin nappuloita.

Kuva: ceslava.com

Jos ei turhat nappulat häiritse ja haluat palvelun käyttöön, toimi seuraavasti:

  1. Mene osoitteeseen www.addthis.com
  2. Valitse kohdasta Select your style nappuloiden ulkonäkö. Toiminto tulee näyttämään sivullasi vastaavanlaiselta rivistöltä nappuloita. (Jos et ole tyytyväinen vaihtoehtoihin, saat niitä lisää näkyviin klikkaamalla More options hieman alempaa)
  3. Jos ja kun haluat nappulastasi myös tilastoja, vaihda ruksi ruutuun Yes, I want sharing analytics.
  4. Klikkaa Get your button.
  5. Palvelu pyytää rekisteröitymään. Täytä lomake ja jätä raksi ruutuun ainakin kohtaan Email me a weekly analytics report.
  6. Lähetä lomake ja esiin tulee sivu, jolta kopioit html-koodin pätkän, joka lisätään kotisivujenne koodiin. Kopio koko teksti ja sijoita se sivunne koodissa <body> ja </body> tagien väliin. Jos et tiedä mitä tämä tarkoittaa, näytä tämä blogikirjoitus kotisivujenne tekijälle ja hän hoitaa homman.
  7. Valmista tuli! Käy vielä kotisivuillanne vilkaisemassa, että nappulat näyttävät hyvältä ja toimivat oikein.

Tags: , , ,

Sähköinen Liiketoiminta Suomi

Tarjoamme ja tuotamme asiantuntija- ja valmennusspalveluita liiketoiminnan kehittämiseen ja riippumatonta konsultointia digitaalisen liiketoiminnan eri osa-alueilta.

Kerromme siis kertoo sinulle miten saat enemmän irti verkosta.

Katso mitä mieltä asiakkaamme ovat meistä

Tietosuojaseloste

Tilaajavastuu.fi -Luotettava kumppani Sähköinen Liiketoiminta Suomi Oy