fbpx

Näin säästät käyttämällä ilmaisohjelmia

Gimp on yksi ilmainen kuvankäsittelyohjelmaLiiketoiminta ei saisi perustua pelkälle säästämiselle vaan ennen kaikkea tulojen kasvattamiselle. Täten onkin usein järkevää hankkia paras eikä halvin mahdollinen työkalu yrityksen käyttöön. Netistä on kuitenkin löydettävissä useita hyviä yleensä avoimeen lähdekoodiin perustuvia ilmaisohjelmia. Tässä artikkelissa paljastan suosikkini yritys tai henkilökohtaiseen käyttöön.

3) Virustorjunta AVG AntiVirus Free 2014

Tietoturva-asiantuntijat voivat olla sitä mieltä, että vain maksulliset ohjelmat ovat riittäviä. Minä olen sitä mieltä, että parhaiten turvaat tietoturvasi olemalla huolellinen salasanojesi kanssa ja käyttämällä järkeä netissä selaillessasi.

AVG:stä on olemassa myös maksullinen versio AVG Internet Security 2014 (44,95 EUR), mutta mielestäni ilmaisversiolla pärjää kyllä.

Tutustu ja lataa virusohjelma AVG AntiVirus Free 2014

2) Toimisto-ohjelma OpenOffice

Jos käytät toimisto-ohjelmia vain harvakseltaan niin OpenOfficen tarjoamat työkalut riittävät vallan hyvin. Paketissa on työkalut niin tekstinkäsittelyyn, taulukkolaskentaan kuin kalvosotaan.

Olisi todella hienoa väittää, että OpenOfficea käytettäessä ei tule ikinä yhteensopivuusongelmia kaupallisten ohjelmien (lähinnä Microsoft Office) kanssa, muttei asia ihan näin ole. Siksi suosittelenkin ohjelmaa vain niille, jotka eivät ihan alituiseen toimisto-ohjelmia käytä.

Tutustu ja lataa toimisto-ohjelmisto OpenOffice

1) Kuvankäsittely

Tuleeko eteesi tilanteita, missä olisi hyvä muokata hieman kuviasi tai peräti tehdä itse muutama banneri? Tässä suositukseni kuvien muokkaamiseen.

Irfanview

Mikäli kaipaat vain helppoa ohjelmaa, millä muuttaa kuvien kokoa tai rajata sitä, on IrfanView erinomainen ohjelma. Se on juuri sellainen mistä minä pidän – ruma mutta toimiva.

Tutustu ja lataa ilmainen kuvankäsittelyohjelma IrfanView

GIMP

Tekisikö mielesi opetella muokkaamaan kuvia tai tekemään itse graafisia elementtejä, muttet ole raaskinut ostaa PhotoShop-ohjelmaa? Tähän pulmaan on GIMP-kuvankäsittelyohjelma erinomainen lääke. Toki siitä ei ole kaupallisten ohjelmien voittajaksi, mutta ilmaiseksi ohjelmaksi se on erittäin pätevä.

Tutustu ja lataa ilmainen kuvankäsittelyohjelma GIMP

Muista myös lahjoittaa

Ilmaisohjelmien kehittelyyn on käytetty aikaa suunnaton määrä. Jos koet ne hyödylliseksi, muista myös muistaa niiden tekijöitä lahjoittamalla sopivaksi katsomasi summa, mikäli he tämän mahdollisuuden ovat ottaneet käyttöön.

Sähköinen Liiketoiminta Suomi

Tarjoamme ja tuotamme asiantuntija- ja valmennusspalveluita liiketoiminnan kehittämiseen ja riippumatonta konsultointia digitaalisen liiketoiminnan eri osa-alueilta.

Kerromme siis kertoo sinulle miten saat enemmän irti verkosta.

Katso mitä mieltä asiakkaamme ovat meistä

Tietosuojaseloste

Tilaajavastuu.fi -Luotettava kumppani Sähköinen Liiketoiminta Suomi Oy