fbpx

Näin perustat verkkokaupan sosiaaliseen mediaan – Vieraileva kirjoittaja Pasi Vuorio

Sosiaalisen median myyntivoimaa


Viimeisten tutkimusten mukaan suurin osa arvokkaiden hankintojen ostopäätöksistä tapahtuu verkossa. Myös yritysten tulisi olla siellä, missä nämä päätökset tehdään.  Aika monen mielessä sosiaalinen media on yhtä kuin Facebook ja kaupankäynti sosiaalisessa mediassa on Facebookissa tuotetietojen jakamista ja mainostamista.Todellisuudessa Facebook on vain sosiaalisen median vuorenhuippu ja SoMen suuri massa koostuu erilaisista Internetin

yhteisöistä, foorumeista ja blogeista. Suurin osa suositteluvoimasta onkin juuri näissä yhteisöissä, jossa tieto tuotteista ja palveluista jaetaan.  Siinä missä Facebookissa luotat ystäväsi suositteluun, niin foorumeilla kuuntelet alan parhaita asiantuntijoita, eli harrastajia.

Verkkokauppiaalle, kuten muillekin yrityksille on tärkeää nähdä sijoitusten hyöty selkeissä mittareissa, joita taas sosiaalinen media ei tällä hetkellä tarjoa. Kokemuksemme mukaan verkkokaupat voivat kuitenkin hyötyä paljon valjastamalla sosiaalisen median oikealla tavalla puolelleen.

Facebook ja verkkokauppa

Verkkokaupan voi nykyään tuoda suoraan Facebook sivulle, joko itsenäisenä verkkokauppana tai ns. näyteikkunana, jossa tuotekuvilla ja kuvauksilla linkitetään olemassaolevaan verkkokauppaan. Kummassakin on yleensä mukana mahdollisuus jakaa tuotetietoa ja osa mahdollistaa myös kommentointi.

Facebook-kaupankäynti on tällä hetkellä kuumeneva trendi USA:ssa ja briteissä, joissa verkkokauppa on perinteisesti ollut kehittyneempää kuin muualla. Facebook on kaikille ilmainen, ulkoasultaan valmiiksi yhtenäinen ympäristö, joka tarjoaa kattavat työkalut  verkkokaupan markkinointiin. Siksi se soveltuu hyvin kauppapaikaksi ennen kaikkea pienille yrityksille ja niille, jotka elävät faneistaan, kuten urheiluseurat, artistit, matkailuyritykset ja kuluttajabrändit.

Bulkkituote ei välttämättä myy sosiaalisessa mediassa

Sana läsnäolo toistuu jatkuvasti Facebookin myyntipuheissa.  Verkkokaupasta puhuttaessa läsnäolo on sitä, että jaetaan tuotetietoa, vastataan kysymyksiin ja luodaan ostotarpeita vaikkapa tarjouksilla, erikoiserillä tai muilla kampanjoilla.  Tutkimusten mukaan ihmiset fanittavat yrityksiä ennen kaikkea saadakseen erikoistarjouksia ja muita taloudellisia etuja, joten normaalihintainen bulkkitavara ei ole välttämättä paras myyntiartikkeli sosiaalisessa mediassa. Sen sijaan tarjoa tuotteita faneille

1) ennen muita
2) yksinoikeudella tai
3) halvemmalla.

Yhtä tärkeää tuotteiden valinnan lisäksi on ylläpitää aktiivista keskustelua, jotta yrityksesi näkyy fanien seinillä, mistä suurin osa liikenteestä Facebook-sivulle tulee. Näillä ohjeilla Facebook tarjoaa hyvällä todennäköisyydellä vastinetta panostuksille ja vähintäänkin opit paljon asiakkaistasi ja heidän tarpeistaan.

Ja vielä vinkkejä verkkokauppiaille

  • Kun mietitte läsnäoloa sosiaalisessa mediassa, älkää keskittykö vain Facebookiin. Siellä olevaa keskustelua te pystytte itse hallitsemaan, mutta muualla ette. Suurin osa pahimmista mainetappioista kärsitään juuri foorumeilla ja blogeissa.
  • Aktiivinen osallistuminen ja foorumeilla mukana oleminen voi olla paljon palkitsevampaa kuin Facebookissa jo olemassa oleville faneille mainostaminen. Älä kuitenkaan osallistu keskusteluun mainostajana, vaan asiantuntijana. Joskus se tarkoittaa, että suosittelet kilpailijan tuotetta ja kauppaa.
  • Halutessasi voit valjastaa foorumit ja blogit myös markkinoimaan tuotettasi kumppanuusmarkkinoinnin avulla tai palkitsemalla heitä blogikirjoituksista, joissa sinut tai tuotteesi mainitaan.

Kirjoittaja Pasi Vuorio on Vuole Oy:n Luova johtaja. Yrityksen tarjoama Savalanche palvelu on uudenlainen verkkokaupparatkaisu, joka rakentuu internetin sosiaalisen median palveluiden sisälle. Se yhdistää tehokkaasti verkkokaupan, sosiaalisen median ja kumppanuusmarkkinoinnin. Käyttäjät voivat myydä omissa kaupoissaan muiden tahojen maahan tuomia ja valmistamia tuotteita. Maahantuojille, valmistajille ja markkinoijille Savalanche tarjoaa uudentyyppisen markkinointikanavan, jolla on mahdollista saavuttaa kerralla laaja, kohdennettu asiakaskunta internetin sosiaalisen median kuluttajista. Kaupan voi asentaa helposti niin kotisivulle, blogiin kuin Facebook-sivullekin. Lue lisää www.savalanche.com

Tags: ,

Sähköinen Liiketoiminta Suomi

Tarjoamme ja tuotamme asiantuntija- ja valmennusspalveluita liiketoiminnan kehittämiseen ja riippumatonta konsultointia digitaalisen liiketoiminnan eri osa-alueilta.

Kerromme siis kertoo sinulle miten saat enemmän irti verkosta.

Katso mitä mieltä asiakkaamme ovat meistä

Tietosuojaseloste

Tilaajavastuu.fi -Luotettava kumppani Sähköinen Liiketoiminta Suomi Oy