fbpx

Näin kirjoitat tekstiä jota hakukoneet rakastavat

Ohjeita hakukoneystävälliseen sisällöntuotantoon

Tiedätkö miten kirjoitat sellaista tekstiä kotisivuillesi, jota Google ja muut hakukoneet rakastavat ja lähettävät kiitokseksi laumoittain kohderyhmääsi kuuluvia kävijöitä sivuillesi? Jos et, älä huoli, sillä tässä artikkelissa kerromme sen. Tämä artikkeli kannattaa ehdottomasti lähettää kaikille yrityksenne työntekijöille, jotka www-sivuillenne tekstiä tuottavat.

Pidemmät tekstit sivuilla

Tuotekuvausten ja muiden sivujen kannattaa olla pitkiä. Vähintään 2000 merkkiä väleineen. Tällöin tulee tekstissä mahdollisimman paljon sisältöä hakukoneille ja myös erilaiset ns. pitkän hännän hakulausekkeet toimivat. Silloin asiakkaat myös saavat ostopäätökseen tarvittavat tiedot. Samalla kannattaa myös tuotteistaa paremmin palvelunne ja tuotteenne nettiin.

Otsikoi hyvin

Kerro heti sivun otsikossa mikä tuote tai palvelu on. Esimerkki: Kokoukset Asikkalassa Lahden seudulla Päijänteen rannalla Välttäkää liian abstrakteja ja lyhyitä otsikoita tuotteissa, sillä tuotteiden otsikot ovat tärkeimpiä hakukoneiden silmissä. Jos haluatte käyttää mielikuvituksellisempia otsikoita, tehkää se seuraavasti: Kokoukset Asikkalassa Lahden seudulla Päijänteen rannalla – elämys vailla vertaa.

Väliotsikoi

On tärkeää myös luettavuuden ja hakukoneiden vuoksi tehdä hyviä kuvaavia väliotsikoita.

Linkitä muille sivuillesi

Mikäli tarjoat myös muita palveluita, joista sivun lukija voisi olla kiinnostunut, muista kertoa siitä myös kävijälle. Parhaiten se onnistuu linkittämällä suoraan tekstistä avainsanalla ko. palvelun sivuille. Esimerkiksi näin: Jos olet kiinnostunut hakukoneoptimoinnista enemmän, kannattaa osallistua järjestämällämme hakukoneoptimoinnin koulutukselle.

Jos onnistut hankkimaan linkin, joltain muulta sivulta niin myös se kannattaa aina pyytää avainsanaan esim. näin: artikkelit ja freelance-toimittaja Lapista. Tästä pitävät niin hakukoneet kuin käyttäjät.

Kannattaa lukea myös artikkelini ”Kaikki tarvittava tieto – linkit ja hakukoneoptimointi

Kirjoita luonnollista kieltä

Kirjoita sitä kieltä mitä asiakkaat käyttävät. Tällä en tarkoita pelkästään sitä, että suomalaisille kirjoitetaan suomeksi vaan sitä, että pyritään käyttämään samanlaisia ilmauksia ja tuotteiden nimiä millä käyttäjät netistä tietoa etsivät.

Toista tärkeitä sanoja muutaman kerran

Tuotteen tai palvelun nimeä kannattaa toistella muutamaan kertaan. Älä kuitenkaan liiottele: jos teksti alkaa omasta mielestä näyttämään naurettavalta on se myös naurettava hakukoneiden mielestä. Palveluiden yhteydessä on tärkeää mainita myös missä ne ovat (esim. Asikkala, Lahti, Päijänne) sillä palvelu+alue on suosituimpia hakuja erilaisia palveluita etsittäessä.

Älä kopioi tekstiä

Internetissä ei saa olla sama teksti monella eri sivulla. Jos käytetään samaa sisältöä eri sivuilla pitää tekstejä tai palvelukuvauksia muokata aina hiukan, jotta ne näyttävät uniikilta. Kannattaa myös tarkistaa, että esim. alueportaaleissa tai maahantuojalla ei ole samoja tekstejä kuin omilla sivuillanne.

Tilaa tämän blogin artikkelit

Jotta et jäisi jatkossa paitsi oivista vinkeistä, tilaa artikkelit RSS-syötteenä tai suoraan sähköpostiisi.

Tags: ,

Sähköinen Liiketoiminta Suomi

Tarjoamme ja tuotamme asiantuntija- ja valmennusspalveluita liiketoiminnan kehittämiseen ja riippumatonta konsultointia digitaalisen liiketoiminnan eri osa-alueilta.

Kerromme siis kertoo sinulle miten saat enemmän irti verkosta.

Katso mitä mieltä asiakkaamme ovat meistä

Tietosuojaseloste

Tilaajavastuu.fi -Luotettava kumppani Sähköinen Liiketoiminta Suomi Oy