fbpx

Datan kasvu mullistaa B2B-myyjän arjen

B2B kaupankäyntiKeneltäkään on tuskin jäänyt huomaamatta, miten paljon B2C-yritykset pyrkivät kohdentamaan markkinointiaan profiloinnin avulla. Lähes kaikkien suurien, ilmaisia palveluita tarjoavien yritysten ansaintalogiikka perustuu tiedon keräämiseen. Tietojen pohjalta mm. Facebook, Google, Twitter ja LinkedIn tarjoavat kohdennetumpaa markkinointimallia yrityksille. Sama trendi tulee nyt vauhdilla myös yritysten väliseen kaupantekoon. 

Perinteisesti B2B-myyjä on käyttänyt ison osan ajastaan prospektointiin eli potentiaalisten asiakkaiden etsimiseen ja niiden kontaktoimiseen puhelimitse ja sähköpostitse. Työkaluina ovat usein olleet erilaiset yrityslistaukset, Google-haut ja internet. Haasteena on ollut pitkälti se, että mielenkiintoisten yritysten löytyminen on perustunut osin ahkeruuteen ja osin tuuriin sekä vaatinut valtavasti aikaa. 

On kerrottu, että jopa 80 % kaikesta maailmassa olevasta datasta on luotu edellisten 24 kuukauden aikana. Tämä lisääntyvä data kannattaa kaikissa yrityksissä valjastaa myynnin käyttöön. Kaikki tähtää siihen, että yrityksen myyjät olisivat yhä useammin oikeassa paikassa oikeaan aikaan.  

Rekrytointipalveluita tarjoavat yritykset voivat esimerkiksi helposti tunnistaa kaikki yritykset, jotka voittavat tai aloittavat uusia merkittäviä hankkeita ja saada näistä automaattisen hälytyksen sähköpostiin tai puhelimeen. Uusi iso hanke nimittäin on niin sanottu prediktiivinen signaali siitä, että kyseisen yrityksen työvoiman tarve saattaa olla kasvussa.

 Venäjän kauppaa aloittaville yrityksille oikeanlainen signaali puolestaan voi olla venäjän kielen taidon korostaminen rekrytointi-ilmoituksissa tai yrityksen sivustolle ilmestyvä venäjänkielinen osio.

Ostajat ovat kiinnostuneita kuulemaan ratkaisuista, mikäli yhteydenotto tapahtuu oikeaan aikaan

Suurelle osalle B2B-tuotteista ja palveluista on melko helposti nimettävissä otollisin ajankohta myydä. Ostajat ovat kiinnostuneita kuulemaan ratkaisuista, mikäli yhteydenotto tapahtuu oikeaan aikaan. Rekrytointipalvelut harvoin kiinnostavat, jos edessä on pian YT-neuvottelut. Sen sijaan uudelleensijoittumispalvelut saattavatkin olla juuri silloin korkealla asiakkaan agendalla.

Iso osa B2B-myynnin kohdentamisessa tarvittavasta tiedosta on avointa ja julkista, se pitää vain osata löytää oikea-aikaisesti.  Vainu (www.vainu.io) on kehittänyt ohjelmiston, joka tekee edellä mainitun tiedonlouhinnan myyjän puolesta. Vainu on huomannut, että heidän palvelunsa saavat parhaan vastaanoton digitaalisesti edistyneissä yrityksissä. Siksi he kehittivät digitaalisuusindeksin, joka laskee tietyn arvon kaikille Pohjoismaisille yrityksille. He ovat keskittäneet oman myynnin ja markkinoinnin kyseisen indeksin kärkipään yrityksiin.

Datan käyttäminen yritysten välisessä myynnissä ja markkinoinnissa on kaikkien yhteinen etu

Vainu toteaa, datan käyttäminen yrityksen välisessä myynnissä ja markkinoinnissa on kaikkien yhteinen etu.  Ostajat saavat vähemmän epärelevantteja yhteydenottoja ja myyjät eivät haaskaa aikaansa yrityksiin, joiden ostopotentiaali on olematon tai ajankohta jostain syystä täysin väärä.

Tutustu Vainu.io myyntidiilipalveluun youtube videon avulla https://youtu.be/n5vsl8nx6Ww .

#myynti #markkinointi #liidithaltuun

Kirjoittaja on Mikko Honkanen. Aktiivisesti B2B-myynnistä blogia (www.vainu.io/blog) pitävä Mikko muutti San Franciscosta takaisin Suomeen tammikuussa 2014. Mikko on työskennellyt ohjelmistoliiketoiminnassa ja johtanut myyntiorganisaatioita Suomessa, Pohjoismaissa ja Yhdysvalloissa. Mikko työskentelee nykyisin Vainu.io –nimisessä kasvuyrityksessä.

 

Haluatko sinä olla seuraavan artikkelin kirjoittaja? Jos haluat laita viestiä info(at)liiketoiminta.info.

Tags: , , , , ,

Sähköinen Liiketoiminta Suomi

Tarjoamme ja tuotamme asiantuntija- ja valmennusspalveluita liiketoiminnan kehittämiseen ja riippumatonta konsultointia digitaalisen liiketoiminnan eri osa-alueilta.

Kerromme siis kertoo sinulle miten saat enemmän irti verkosta.

Katso mitä mieltä asiakkaamme ovat meistä

Tietosuojaseloste

Tilaajavastuu.fi -Luotettava kumppani Sähköinen Liiketoiminta Suomi Oy