fbpx

Näin aloitat blogin kirjoittamisen

Blogit toimivat yritysten markkinoinnissa erinomaisena apuna, varsinkin silloin, kun tavoitellaan parempaa hakukonenäkyvyyttä. Blogien avulla on myös helppoa luoda persoonallisuutta yritysten tuotteisiin ja palveluihin. Maineenhallinnassa blogeista on myös apua. Blogin avulla keskustelu omasta yrityksestä saadaan siirrettyä niin sanotusti omalle hiekkalaatikolle. Tämän jälkeen kommentteja ja keskustelua on helppo seurata.

Erilaisia blogin julkaisualustoja on useita. Ehkä helppokäyttöisin on Googlen ilmainen palvelu Blogger. Muita alustoja ovat muun muassa WordPress, LiveJournal ja Joomlan K2. WordPressistä on tarjolla kaksi eri vaihtoehtoa. WordPress.com toimii kuten Blogger, mitään asennustaitoja ei tarvita. WordPress.org taas tarjoaa hieman monipuolisemmat käyttötoiminnot, mutta blogin käyttöönottaminen on huomattavasti haastavampaa. Kotisivujesi tekijä kyllä selviää haasteesta, joten asentamishaasteiden vuoksi ideasta ei kannata luopua. Esimerkiksi tämä blogi ja Sähköinen Liiketoiminta Suomi Oy:n kotisivu on tehty WordPressillä.

Miten pääsen alkuun blogin kirjoittamisessa?

Aloita vastaamalla ensin näihin kysymyksiin:

  • Miksi alat kirjoittaa blogia? Mikä on blogisi tavoite?
  • Kenelle kirjoitat blogia? Millainen sisältö lukijakuntaasi kiinnostaa?
  • Kuka blogia päivittää? Kuinka usein sitä päivitetään? Kuinka usein kommentteihin reagoidaan?
  • Miten blogin onnistumista ja tavoitteiden saavuttamista seurataan?

Esimerkiksi Bloggerilla tehtyyn blogiin on helppo asentaa Google Analyticsin kävijäseurantaohjelma, jolla on helppo seurata blogisi lukijoita. Blogger tilastoi myös automaattisesti joitain tietoja, mutta tarkemmat tilastot saa aikaiseksi Analyticsilla. Täältä voit lukea lisää Google Analyticsin asentamisesta.

Kun olet vastannut kaikkiin kysymyksiin, voit ryhtyä toimeen.

  1. Mene osoitteeseen www.blogger.com
  2. Jos sinulla on jo Google-tili, voit kirjautua sisään etusivulla. Jos sinulla ei ole Googlen tiliä, voit luoda sellaisen ilmaiseksi seuraavan videon ohjeiden mukaisesti.
  3. Kun olet saanut tilin luotua, kirjaudu sisään etusivulta www.blogger.com
  4. Kirjoita blogin otsikko ja blogin osoite. Blogin osoitteella tarkoitetaan www-osoitetta, jonka voit lähettää esimerkiksi työkavereillesi, jotta he löytävät blogin. Blogiosoitteen automaattinen muoto on aina bloginnimi.blogspot.com ja tästä siis blogin nimen saat itse päättää.
  5. Valitse vielä blogin malli eli ulkoasu ja kirjoita ensimmäinen bloggauksesi!

Kirjoitan myöhemmin vielä ohjeet: Näin kirjoitat hakukoneystävällisen blogikirjoituksen. Muistathan siis seurata blogia ja tilata blogin automaattisesti myös sähköpostiisi!

Tags: , , , ,

Sähköinen Liiketoiminta Suomi

Tarjoamme ja tuotamme asiantuntija- ja valmennusspalveluita liiketoiminnan kehittämiseen ja riippumatonta konsultointia digitaalisen liiketoiminnan eri osa-alueilta.

Kerromme siis kertoo sinulle miten saat enemmän irti verkosta.

Katso mitä mieltä asiakkaamme ovat meistä

Tietosuojaseloste

Tilaajavastuu.fi -Luotettava kumppani Sähköinen Liiketoiminta Suomi Oy